Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

Sponsors

Ton Tindemans

Login

Als je denkt dat dit iets voor jou is, dan bestaat de mogelijkheid om vrijblijvend mee te gaan als gastrijder om te kijken of TWC Weert voldoet aan jouw verwachtingen. Het gastrijdersformulier invullen is voldoende om je voor de tocht op een zondag aan te melden. Aanmelden is noodzakelijk in verband met de verzekering die wij hebben bij de NTFU. Als de tochten goed bevallen zijn, dan kun je je aanmelden via het aanmeldingsformulier . Bevalt het goed en heb je minimaal een maand meegefietst als gastrijder dan kun je je aanmelden als Lid van TWC Weert. 

 

Extra informatie TWC Weert:

Naast de toertochten op zondag bestaat er in ook de mogelijkheid om op woensdagavond en donderdagmorgendeel te nemen aan toertochten op de weg. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan bijzondere activiteiten zoals aan het fietsweekend Ruhrsee in september , de “top-tien-toer” en lang Weekend Lenk (Zwitserland). In de winter is er een programma voor mountainbike toertochten. Halverwege het seizoen wordt er een feestavond georganiseerd voor de leden en hun partners. Dit alles voor een contributie van slechts € 75,- per jaar.

 

Toertochten op zondag

Tussen half maart en half oktober is er elke zondagochtend een fietstocht., 34 tochten per seizoen. Diverse malen per jaar staat er een tocht naar Zuid-Limburg op het programma (variërend van 100 tot 140 km) Bij de lange tochten zijn er voor degenen die dit te ver vinden vaste afkortroutes.

Er wordt ’s morgens (voor starttijden zie kalender) gestart op de parkeerplaats aan het St. Jobplein bij de Jumbo op Leuken  en we zijn rond de middag weer terug. Er wordt gereden in vier groepen met verschillende snelheden: de A1 groep met een gemiddelde van 30- 32 km per uur, B groep met gemiddelde van 28 -30 km per uur, De C groep 26 - 28 km per uur en de  D groep 24 - 26 km per uur. Om de rit ordelijk te laten verlopen, te zorgen dat iedereen het tempo kan volgen en de rit kan uitrijden worden er twee leiders aangesteld per groep. 

 

Toertochten op donderdag

Vanaf half maart tot half oktober wordt elke disndagmorgen en donderdagmorgen een tocht gefietst variërend van 75 kilometer tot 110 kilometer. Op de dag van de rit wordt bepaald welke route er wordt gereden. Afhankelijk van het weer en de windrichting wordt een route bepaald.  Voor vertrekplaats en vertrektijden ga naar de kalender.  

Toertochten op woensdagavond

Vanaf half maart tot half oktober wordt elke woensdagavond een tocht gefietst van 40 tot 60 km. In het voorjaar en najaar gebeurt dit op het parkoers bij de Wildenberg totdat het te donker wordt. In de zomer wordt een vast rondje van 60 km gefietst. Op de woensdagavond wordt ook in snelheidsgroepen gereden. 

Toertochten Mountainbike

Vanaf half oktober tot half maart wordt er elke zondagochtend gefietst in de bossen van Weert en omgeving. De afstanden variëren van 35 tot 60 kilometer. Daarnaast wordt er deelgenomen aan diverse georganiseerde toertochten in de omgeving. Populaire toertochten zijn de tochten van Nederweert, Budel, Leudal, Vlodrop, Nuenen, en Waalre. Op oudjaarsdag wordt er een oliebollentocht gereden waarna het wielerjaar gezellig samen wordt afgesloten. Als afsluiting van het mountainbikeseizoen wordt een rit gereden waarna er erwtensoep en brood met spek wordt geserveerd. Voor de tochten buiten Weert wordt vervoer geregeld. Er wordt ’s morgens (voor starttijden zie kalender) gestart bij de kerk op Boshoven.

Legetøj og BørnetøjTurtle