Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
5
6
8
9
12
13
15
16
19
20
22
23
26
27
29
30

Sponsors

Wieler Gemeente

Login

Alternatieve Top Tien Toer

Alternatieve

Top Tien Toer

 Woensdag 19 mei

Op woensdag 19 mei staat de Top Tien Toer weer op het programma. Vorig jaar kon de tocht door de corona-maatregelen niet door gaan maar dit jaar is het weer in aangepaste vorm mogelijk. Er is gekozen voor een andere opzet maar de uitdaging blijft hetzelfde. We fietsen niet de route langs de traditionele heuvels maar we hebben er voor gekozen om een route uit te zetten naar heuvels die we grotendeels niet kennen.  

De Dodeman, de Eyserbosweg en de Camerig blijven in het programma maar de andere heuvels zijn nieuw. Het betreft beklimmingen die niet bekend in de oren klinken zoals; Lemierse Berg, Hulsbergerweg, Altenbroek, Schophemmerheide, Leunweg, Rullen en Kinkenberg. In totaal 10 uitdagende beklimmingen. Zoals bekend uit de traditionele Top Tien Toer zal het ook op andere plekken omhoog gaan, dit is bij de Alternatieve Top Tien Toer niet anders. Het is bijna nergens vlak met als voordeel dat je 50% van de tijd aan het dalen bent ;-).  

De route bestaat uit twee lussen: er is een A-versie en een wat kortere en minder zware B-versie. Het is ook mogelijk om slechts 1 lus te fietsen. Lus 1 (A/B) is 86/79 km en de 2e lus (A/B) 66/52 km.

Op hemelvaartsdag staat de nieuwe route Groeve Nagelbeek op het programma. Deze route is een prima voorbereiding op de Alternatieve Top Tien Toer.  

Deelnemen aan de Alternatieve Top Tien Toer? Geef je op via de website.  

Meer gedetailleerde informatie is te vinden bij de beschrijving van de rit in de kalender.

Legetøj og BørnetøjTurtle