Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

Sponsors

Login

Weekendje Stelvio 20 - 25 juni 2019

Reisverslag Stelvio racefiets

weekend 20-25 juni 2019.  

Met 10 personen 3 dagen hooggebergte beklimmen op de racefiets met als hoogtepunt op het programma de beklimming van de Stelvio vanaf de mooiste zijde, de Noord-Oost zijde. De hoogste berg in Italië 2.758 meter, vanuit Prad am Stilfersjoch (Prato) met een lengte van 24,8 km / 1.846 hoogtemeters / 7,4% gemiddeld.

groepsfoto

Na 9 uur rijden zonder serieus oponthoud kwamen we donderdag 20 juni aan in Nauders Zuid Tirol/Dolomieten/Oostenrijk, circa 5 km van de Italiaanse grens en nog geen 2 km van de Zwitserse grens. Het zal je dan ook niet vreemd klinken dat we met drie dagen fietsen wel 14 keer een grens hebben overschreden. Maar eerst kijken naar het WK vrouwenvoetbal, want toevallig stond de wedstrijd Nederland – Canada op het programma (2-1). Vrijdag de 1e dag stond een rit naar Samnaum Zwitserland op het programma via Spiss en dat was gelijk raak met een klim van 6 km. Want het stijgingspercentage zat tussen de 8 en 12%. Zwaar dus maar we kwamen allemaal goed boven, ieder op zijn eigen tempo. Albert had alsnog ter plekke een e-mountainbike gehuurd wegens zijn gezondheid en ook dat ging prima.

albert

De zaterdag zag er regenachtig uit en besloten we na het ontbijt een wandeling te maken. Direct vanuit het dorp recht tegenover zou een mooie wandeling liggen. Ca. 12km met weer uiteraard hoogtemeters. Jawel, maar liefst 521 hoogtemeters. En mooi dat het was, en het bleef droog. Tot de ‘lunch’ waar het hoogste punt bereikt was. Dat was ongeveer om 12.30 uur. De zware tas welke Erik om zijn schouders droeg werd geopend. Onze lunch: rode wijn, tucjes en worst.

w1w2w3

Daarna in de afdaling alleen maar regen. En flink. Waarmee we het risico goed hadden ingeschat om niet te gaan fietsen. Gelukkig na een half uur in de regen te hebben gewandeld dook er een restaurant op. Hup, naar binnen, opwarmen, drogen en gezellig aan het bier, koffie, Kuchen, Goulash Suppe. Het was er klein binnen maar zeer gezellig druk want iedereen vluchtte voor de harde regenval. Na 70 minuten werd de regen ietsjes minder en in 20 minuten terug naar het Hotel. Op naar de bar, op 2 klimgeiten na Erik en René, die de zon zagen schijnen en direct de fiets op gingen voor een rondje Reschensee. Die dag ook geen lekke banden, valpartijen of wat dan ook.

   

Aldus zondag naar de Stelvio via Prado. Na 12 km een lekke band. Was dit een voorbode? Het weer was geheel opgeklaard. Alleen maar zon die dag met een temperatuur die opliep tot 26 graden. Ton en Sven deden de eerste 28 km met de bus en parkeerde deze in Laatsch. Daar zouden we hun treffen maar helaas een coördinatie fout van de groep waardoor we ze voorbij hadden gereden. Bellen en ze sloten zich daarna bij de groep aan. Op de terug weg hebben we wel goed naar de afspreekplaats gereden.  

Erik die als eerste boven kwam op de Stelvio….wie anders….

erikIMG 6829

Nadat de laatste was gearriveerd op de Stelvio, op Ton na want die was na 10km omgedraaid wegens wat pijntjes, en de laatste coureur een half uur de tijd kreeg om bij te komen van deze lastige klim, reden we via de Noord Westzijde naar beneden, via de Umbrailpass, weer net de grens over in Zwitserland. En dat was me een mooie afdaling met een primawegdek. Op 1 persoon na, die de afdaling naar het zuiden nam, naar Bormio. Welke hij waarschijnlijk mooier vond. Maar dat was niet bewust gedaan. Hij was per vergissing na 4 km linksaf geslagen, terwijl we daar net op dat punt allemaal naar rechts had gemoeten en zo ook was afgesproken. Helaas reed de persoon net op dat moment voor de groep uit.

route

Bellen, bellen, maar helaas, geen gehoor. Nadat we 16 km gedaald hadden was er contact. Ton die inmiddels bij de bus was aangekomen nadat hij was omgedraaid, had afgesproken dat we de ongelukkige fietser gingen ophalen zodra de groep bij de bus was aangekomen. Want helaas was de persoon niet in staat om nog eens de Stelvio/Umbrailpass te gaan beklimmen. Ton en Sven waren zo vriendelijk om de ongelukkige fietser op te halen. Maar let wel: 75 minuten heen, en nog eens 110 minuten terug. Op en af de Umbrailpass – Bormio – Umbrailpass en terug naar Nauders. Shit happens.

Maar daardoor wel veel en voldoende gesprekstof tijdens het diner en de drankjes. Die smaakten er niet minder om.

Wat weer een fantastische sfeer, prima hotel met zeer goede bedden, en een geweldig klimweekend was het.

Bedankt Paul, John en Erik voor de organisatie en bedankt  allemaal.

Namens de groep, René

Legetøj og BørnetøjTurtle