Zondag 10 november

Sfeerimpressie 2023: 

Video door Stefan Video Productions

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
3
7
10
21
22
24
28
29

Sponsors

Vlassak

Login

Bloem van Weert 2022

Bloem van Weert fietstocht/toertocht

weer terug op de kalender

Zondag 3 juli

Na twee jaar van afwezigheid door de corona-maatregelen is de Bloem van Weert weer terug op de kalender. Op zondag 3 juli organiseert TWC Weert voor de 9e keer deze gezellige en mooie fiets- toertocht. Voor de recreanten zijn er weer drie mooie routes uitgezet van 45, 50 (door omstandigheden met 5km ingekort) en 65 km en voor de sportieve fietsers op de racefiets drie routes van 80 (door omstandigheden verlengd met 5 km)100 en 125 km. Op de route zijn rustplaatsen ingericht waar de deelnemers gratis versnaperingen ontvangen en daarnaast verloopt de route langs diverse leuke horecagelegenheden.   

Sneller inschrijven: U kunt de inschrijfkaart downloaden op deze website thuis uitprinten en invullen.

Voorinschrijven: dit jaar is het voor het eerst mogelijk om je vooraf in te schrijven. 2 weken voor de Bloem van Weert kun je via een link op deze website je inschrijven. Voorinschrijvers ontvangen € 1,00 korting en een extra bon voor de Tombola. 

De GPX-bestanden van de routes downloaden:

3 dagen voor het evenement kun je hier de routes downloaden

 

 

Informatie Recreatieve fietstocht

De route is ook dit jaar volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een kaartje met de route met aanbiedingen van de deelnemende horecagelegenheden. Op de route zijn weer gezellige rustplaatsen ingericht en zijn er leuke terrassen met voordeel. De route verloopt over verkeersluwe wegen, fietspaden en gravelpaden door mooie natuurgebieden. Dit jaar is gekozen voor het "Bloemblad" Brabant en passeert de natuurgebieden Weerterbos, Boksenberg, Somerse Heide, Strabrechtse heide, Grote heide, Vroolijke Jager, Weerter- en Budelerbergen. 

Starten kan tussen 8:30 uur en 10:30 uur voor de 65 km route en tot 11:30 uur voor de 45 en 50 km route.

De inschrijfkosten zijn € 6,00 en voor leden van de NTFU of voorinschrijvers € 5,00 kinderen jonger dan 16 jaar mogen gratis deelnemen. 

Alle deelnemers ontvangen een lot voor de Tombola. Na de tocht worden de prijswinnaars bij Partycentrum De Sluis bekend gemaakt. 

 

Informatie sportieve toertocht

Ook de wielrenners komen aan hun trekken. Er is een mooie route uitgezet die de naam “Rondje Eindhoven” heeft gekregen. Je kunt kiezen uit drie afstanden van 80, 100 en 125 km. De 80 en 100 km route is volledig voorzien van duidelijke routepijlen, de extra lus voor de 125 km kan alleen op navigatie gereden worden. Op deze website of www.fietssport.nl kun je drie dagen voor het evenement een Gpx-bestand downloaden van de route. Op de route zijn 2 rustplaatsen (80 km route 1 rustplaats) ingericht met energiedrank en versnaperingen. De route verloopt over verkeersluwe wegen, fietspaden en twee gravelstroken. Bij natte weersomstandigheden worden de gravelstroken uit de route gehaald. Door het gevarieerde parkoers en de prachtige uitzichten is de route nooit saai.

Starten kan tussen 8:30 uur en 10:30 uur voor alle afstanden.

De inschrijfkosten zijn € 6,00 en voor leden van de NTFU of voorinschrijvers € 5,00 kinderen jonger dan 16 jaar mogen gratis deelnemen. 

Alle deelnemers ontvangen een lot voor de Tombola. Na de tocht worden de prijswinnaars bij Partycentrum De Sluis bekend gemaakt. 

 

Belangrijke regels:

  • De fietstochten worden georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
  • Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
  • Voor de toertocht (racefiets) is het dragen van een helm verplicht;
  • Houdt je aan alle verkeersregels;
  • Gooi geen afval weg;
  • Eventuele seingevers hebben geen officiële verkeersfunctie.

De Bloem van Weert wordt ondersteund door Albert Heijn Heerschap en Biketotaal Vlassak

 

 

Algemene informatie Bloem van Weert

Op gevaarlijke oversteekplaatsen zijn begeleiders van de TWC Weert aanwezig en/of borden "gevaarlijke oversteek" geplaatst. 

Technische ondersteuning

Een team van Biketotaal Vlassak uit Budel zijn aanwezig om technische ondersteuning te geven. 

Bij vertrek zullen de banden van deelnemers desgewenst op de juiste bandenspanning worden gebracht en tijdens de tocht is een servicewagen beschikbaar voor technische en medische ondersteuning. In de servicewagen is reparatiemateriaal, een EHBO- koffer en reservefietsen aanwezig. Deelnemers kunnen bij pech een servicenummer bellen en vervolgens komt de servicewagen ter plaatse. Komt u met de auto? Op de startlocatie is voldoende parkeerplaats aanwezig.

Nagenieten

 Bij terugkomst kunt u nog nagenieten op het terras bij Partycentrum de Sluis.

Bloem van Weert betekenis

De naam Bloem van Weert refereert aan de mooie natuurgebieden die rondom Weert liggen. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De vijf bloembladeren refereren elk aan een gebied rondom Weert waar de fietstocht plaatsvindt. Elk jaar vindt de Bloem van Weert in een ander gebied (bloemblad) plaats. Dit jaar is dit voor de recreatieve tocht het rondje Someren en voor  de sportieve toertocht het rondje Eindhoven. 

 

Sponsoren

Albert Hein Heerschap

Biketotaal Vlassak

Litjens vormgeving

Bakker Racing Products

HetEnergiebureau

Hoveniersbedrijf Maarse

Autoschade service Ton Tindemans

Profile Tyrecenter Peter Stultiëns

Partycentrum de Sluis

Café de Tramhalt

ENRO Energy

 
Legetøj og BørnetøjTurtle