Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Sponsors

Login

Lange tocht de mist in

De laatste lange tocht

van het seizoen ging

volledig de mist in!

 

Zondag 10 oktober stond de laatste lange rit van het seizoen op het programma. Een tocht die de deelnemers niet snel zullen vergeten.

Niet omdat hij zo mooi was maar vooral om dat hij volledig de mist in ging. 24 leden stonden zondagmorgen om 8:00 uur aan de start. Het was met 3 graden erg koud en het was wat mistig al viel dat bij de start wel mee. Toen we na een kilometer of tien in het buitengebied kwamen sloeg de mist echt toe. Het zicht was door de mist slecht en voelde de lage temperaturen nog kouder aan. Sommige hadden uit voorzorg al een regenjack aangetrokken. Gelukkig passen alle weggebruikers hun snelheid aan bij mist. Als groep was het belangrijk dat we zichtbaar waren en tijdig konden reageren op tegenliggers of achterop komend verkeer. Door achter elkaar te rijden en de kopman zich te laten focussen op tegenliggers was het toch te doen. Sommige hadden ook een achterlicht gemonteerd en dat verbeterde de zichtbaarheid enorm. Ondanks de mist lag de snelheid van beide groepen toch nog boven de 30 km per uur. Na 60 km kwamen we aan bij de Molse meren, van de mooie natuur waar we doorheen gefietst zijn hebben we weinig meegekregen door de mist. Ook de Molse meren waren niet zichtbaar. Opvallend was dat er toch nog veel groepen aan het fietsen waren in de mist. 

Na 79 km bereikte we de Abdij van Postel. Voor sommige van ons was dat een geschenk uit de hemel. Sommige renners waren bevangen van de kou en waren blij dat ze binnen plaats konden nemen voor een warme kop koffie of thee met warm appelgebak. Na een half uur vertrokken we voor het tweede deel van de tocht. De mist was opgetrokken en de zon probeerde door te komen. Meteen was de temperatuur een stuk aangenamer. Een groot contrast met de heenreis. Om 13:30 uur kwamen beide groepen weer aan bij de Tramhalt waar een aantal renners in de zon plaatsnamen en zich zelf trakteerde op iets lekkers.

Een lastige tocht  die we met zijn allen onder de omstandigheden goed hebben volbracht. Alle deelnemers bedankt voor het gedisciplineerd fietsen. 

 

Legetøj og BørnetøjTurtle