Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Sponsors

Login

Bijeenkomst Wegkapiteins zomer 2021

Belangrijke informatie

voor alle leden

Bijeenkomst wegkapiteins

24 juni 2021

 

Verslag bijeenkomst wegkapiteins

Op donderdag 24 juni zijn 16 wegkapiteins, bestuur en de leden van de commissie Veiligheid bijeengekomen voor een bespreking van de taken van de wegkapiteins. Die bespreking moet bijdragen aan de veiligheid van de leden en andere weggebruikers en uiteraard het fietsplezier van de leden van TWC Weert vergroten.

In het eerste deel van de bespreking zijn aan de orde geweest de tekens die we onderweg gebruiken en de afspraken vóór en tijdens onze ritten. 

Vooral het vertrek van alle groepen op het Bassin en het inhalen van een langzamer rijdende groep fietsers zijn aan de orde geweest.

In het tweede deel van de avond brachten de aanwezigen zelf hun ervaringen in naar aanleiding van de vragen: “Wat gaat er goed?”, “Wat is voor verbetering vatbaar? ” en “Waar loop je als wegkapitein tegenaan?”. De antwoorden op deze 3 vragen zijn uitgebreid besproken. 

De aanwezigen hebben enthousiast en betrokken deelgenomen aan de discussie om de veiligheid en het fietsplezier te vergroten. Er kwam duidelijk naar voren dat er heldere en eenduidige afspraken moeten komen voor de wegkapiteins, maar óók voor de leden om verantwoord aan het verkeer deel te nemen. En er zal ook zekere een vervolg komen om dit verder te bespreken en te verbeteren.

Enkele conclusies en voorstellen van deze avond zijn:

  1. Het is belangrijk dat ook de leden de tekens en afspraken goed kennen en we willen deze graag nogmaals onder de aandacht brengen en iedereen verzoeken deze nogmaals door te nemen <link Gedragscode en Veiligheid>

  2. Om het inhalen van de groepen te verbeteren en te minimaliseren willen we alle leden bekend maken (zie de link hierboven) met de procedure van inhalen.

  3. Om de start op het Bassin te verbeteren en de volgorde van vertrek te handhaven, te weten eerst groep A, dan B1, B2, C wordt 5 minuten voor vertrek een fluitsignaal gegeven waarna de groepen zich moeten opstellen en de wegkapiteins en navigator aanwijzen. Op deze manier is iedere groep op tijd klaar om in de juiste volgorde te starten.

Deze nieuwe verbeterde voorstellen zullen we voor een zondagse rit toelichten en dan laten ingaan.

Legetøj og BørnetøjTurtle