Zondag 10 november

Sfeerimpressie 2023: 

Video door Stefan Video Productions

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
8
9
11
12
13
15
16
18
19
20
22
23
25
26
27
Datum : zaterdag 27 July 2024
29
30

Sponsors

Bakker Heerschap

Login

Lenk 2024 verslag

Lenk 2024

weer zeer geslaagd

Het team van TWC Weert op de top van de Col de Sanetsch (16 juni 2024)

Dit jaar was de groep Lenk-gangers wat kleiner dan voorgaande jaren maar het plezier was er niet minder om. Door de commissie was er weer een mooi programma opgesteld en werden we in Lenk weer warm ontvangen door Eric van Bree in het chalet Thuus.

Op donderdag stond Giro di Simmental op het programma. Een tocht van 70 km met 1.400 hm. een mooie tocht om erin te komen. Op vrijdag waren de weergoden ons minder goed gestemd. De hele ochtend heeft het geregend maar 's middags konden we op de fiets voor het rondje Gstaad over 53 km met 723 hm. Een mooi rondje met drie lussen waarbij je na elke lus weer terugkwam in Gstaad. Op zaterdag is er een bezoek gebracht aan de Ronde van Zwitserland. Om hier te komen moest eerst de Col de Lacroix beklommen worden. Boven op de top was er een gezellige sfeer en zagen we de koers voorbij komen waarna we de Col de Lacroix aan de andere kant afdaalde naar het plaatsje Villars waar de koers wederom voorbij kwam en rond 17:00 uur de finish van de koers was. Om weer terug bij de auto te komen moest de col de Lacroix opnieuw beklommen worden. De rit was met 35 km kort maar er werden wel bijna 1.200 hm overwonnen. Op zondag stond de koninginnerit op programma. Vanuit Gsteig stapte we op de fiets en kon meteen de col de Pillon beklommen worden. Daarna een prachtig afdaling richting Les Diablerets en vervolgens over een relatief vlak deel via Aigle en Martigny naar de voet van de col de Sanetsch in Conthey. 

Na een kop koffie met een lekkere koek vertrokken we om 12:15 uur om het avontuur aan te gaan. De col de Sanetsch is een klim van 26 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5% en is een doodlopende weg, hierdoor heb je geen last van auto's en motoren. We klimmen naar een hoogte van 2.300 meter. De eerste vijf kilometer fiets je tussen de wijnvelden door tot aan het plaatsje Chandolin dan een korte afdaling en is het klimmen geblazen. De uitzichten op de route zijn fenomenaal met besneeuwde bergtoppen en mooie watervallen. Net voor de top passeren we nog een tunnel van 800 meter die door het smeltwater glibberig was geworden. Het was donker in de tunnel het was dus goed opletten geblazen. Een prachtige klim maar door zijn onregelmatige profiel lastig te beklimmen, je komt moeilijk in je ritme. Mogelijk de lastigste klim die we ooit gedaan hebben in alle jaren Lenk. Na ruim 2 uur was de eerste boven en na ruim 3 uur kwamen de laatste twee boven. Moe maar voldaan genieten we van het uitzicht en de sneeuw. Nog een kleine afdaling naar het stuwmeer waar de kabelbaan op ons wacht. De kabelbaan is aangelegd voor het personeel van de stuwdam en heeft maar twee cabines. De fietsen konden we achter aan de cabine hangen. Een mooie ervaring om zo af te dalen. 

Afdalen met de kabelbaan 

Na 112 km en 2.400 hm waren we weer terug bij de auto. Het was weer een geweldige ervaring. Op maandagochtend was het opruimen en inpakken. De commissie werd bedankt voor de geweldige organisatie, Eric van Bree voor de gastvrijheid en de deelnemers voor de geweldige sfeer. Iedereen kijkt weer terug op een zeer mooi en uitdagend weekend in een prachtige omgeving. Op naar de 10e editie van het Lang weekend Lenk. Voor alle leden van TWC Weert een unieke gelegenheid om kennis te maken met het hooggebergte. De ritten zijn zwaar maar voor alle leden die regelmatig fietsen goed te doen. Zeker omdat ons moto "samen uit samen thuis" ook in Lenk door iedereen gerespecteerd wordt. 

Legetøj og BørnetøjTurtle