Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
6
8
12
13
15
16
19
20
22
23
24
26
27
29
30

Sponsors

Login

Land van Horne MTB Toertocht 2019 verslag

Land van Horne

MTB Toertocht 2019

een groot succes

 

Zondag 10 november hebben 758 mountainbikers deelgenomen aan de Land van Horne MTB Toertocht en hiermee was de tocht een groot succes. Van de deelnemers hebben we veel complimenten gekregen over de organisatie, de routes, enthousiaste vrijwilligers en de gezellige sfeer en het extreem mooie weer deed de rest. Door de geringe nachtvorst en de stralende zon was de natuur een genot om doorheen te fietsen.  

De deelnemers mochten eerst genieten van de single tracks in de IJzerenman om daarna door het witte zand van het Blauwe Meertje te fietsen en de Cuijpersberg te beklimmen. Door het stralende weer had je hier een mooi uitzicht. Na de Laurabossen konden de deelnemers de voormalige stortplaats Delbroek beklimmen. De voormalige stortplaats was leuk aangekleed met beachvlaggen, er was een rustplaats ingericht voor de kids (waar overigens de volwassen ook gretig gebruik van maakte) en door Fietswereld Vlassak was er een reparatiestand ingericht die druk bezocht is. Door het heldere weer was het uitzicht bovenop de voormalige stortplaats fenomenaal. Na de beklimming koerste men langs de Tungelroysebeek naar de Tungelerwallen waar bij het voormalige Molukse kamp de rustplaats was ingericht met vele versnaperingen, soep en sportdrank mede mogelijk gemaakt door Jumbo Heerschap en Fietswereld Vlassak. De deelnemers die de route van 30 en 40 km fietsen maken zich op voor de laatste 12 kilometer de deelnemers die de 55 en 65 km fietsen maken nog een extra lus van 15 respectievelijk 25 km door de Luijsen in België en het Vosseven. Ruim 55% van de deelnemers koos voor deze langere afstanden. Na een inspannende tocht kwamen de deelnemers weer in de IJzerenman aan voor nog een leuke lus tot aan de Finish bij partycentrum De Sluis. Hier was een afspuitplaats ingericht en een bewaakte fietsenstalling zodat iedereen gerust een pintje kon gaan drinken op deze leuke tocht. In de zaal werden de deelnemers ontvangen door DJ René die ondanks de vermoeidheid van de deelnemers ze toch nog met de juiste beat in beweging kreeg. 

Een heel mooie tocht die mogelijk is gemaakt door de ruim 55 vrijwilligers die al vanaf 7:00 uur in touw waren. Chapeau!

Dit jaar werd de tocht weer gecontroleerd door de NTFU Wielersportbond. Het vele werk van de vrijwilligers werd wederom beloond door de NTFU met het keurmerk "Extra goed geregeld". De opmerking van de controleur van de NTFU willen we jullie niet onthouden. Hierbij het citaat:

De Land van Horne MTB tocht editie 2019 was een goed georganiseerde, goed uitgepijlde tocht en voorzien van waarschuwingsbordjes bij precaire situaties. Op verschillende oversteekplaatsen van de openbare weg stonden vrijwilligers om de fietsers veilig de oversteek te laten maken. Hierdoor kende deze tocht een hoog niveau van veiligheid. Daarnaast was deze tocht geschikt voor zowel de ervaren als de minder ervaren bikers. Op de zwaardere gedeelten was voor de minder ervarenen een lichtere (alternatieve ) route beschikbaar. Er was eveneens een route voor de kinderen met een aparte rustplaats. De pauzeplaatsen waren ruim voorzien van lekkernijen, soep en sportdrank. Alle vrijwilligers hadden er alles aan gedaan om er een mooie fietstocht van te maken. De mooie zonnige dag maakte deze MTB tocht tot een feest. Chapeau en dank voor alle inspanning! 

Dank aan de sponsoren; Partycentrum De Sluis, Jumbo Heerschap en Fietswereld Vlassak en de  grondeigenaren; Natuurmonumenten, Kuijpers Kessel, gemeente Weert en enkele particulieren die hun gronden voor de tocht beschikbaar hebben gesteld. Zonder hun medewerking is deze tocht niet mogelijk. 

Wij bedanken alle deelnemers en hopen jullie weer te mogen begroeten op zondag 8 november 2020.

Tot dan!

Commissie Land van Horne MTB Toertocht

Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Legetøj og BørnetøjTurtle