Zondag 10 november

Sfeerimpressie 2023: 

Video door Stefan Video Productions

Shirt sponsors

Cafe Tramhalt
BikeTotaal Vlassak

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
8
9
11
12
13
15
16
18
19
20
22
23
25
26
27
Datum : zaterdag 27 July 2024
29
30

Sponsors

Ton Tindemans

Login

Verslag Wegkapiteins Maart 2023

Wegseizoen 2024 - We gaan weer van start!

cycling road bicycle racing

De wegkapiteins zijn er klaar voor, jullie ook?

Om weer veilig van start te gaan, vragen we alle leden om onze gedrags- en veiligheidscode nog eens goed door te nemen. Nieuw dit jaar: hoe we moeten we op een veilige manier ritsen?

Lees verder ook het verslag ven de wegkapiteins ter voorbereiding op het nieuwe wegseizoen.

 

Bijeenkomst wegkapiteins

Op uitnodiging van de commissie veiligheid zijn begin maart de wegkapiteins van TWC Weert bijelkaar gekomen om het wegseizoen 2024 voor te bereiden. TWC Weert blijft werken aan veilig onderweg zijn en met plezier fietsen.

De groep is aangevuld met een zestal nieuwe wegkapiteins: Steef, Marcel J, Robert-Jan, Frank, Kirstie en Math. Tijdens de bijeenkomst werd er aandacht besteed aan het compact rijden en signaleren (tekens geven en doorgeven). De nieuwe indeling van de snelheidsgroepen werd besproken.

Er zijn afspraken gemaakt over hoe en wanneer we ritsen en hoe we een groep van TWC Weert inhalen. Afgelopen seizoen is diverse malen gebleken dat er bij het passeren van andere weggebruikers gevaarlijke situaties ontstonden. Met name als we op fietspaden en drukke, smalle wegen fietsen.

In die situaties moet de groep snel kunnen handelen.

Afspraak bij ritsen: Als jij links fietst, ga je achter de persoon fietsen die rechts naast je fietst.
Ritsen1 Ritsen2

Niet alleen de wegkapiteins zullen zich inzetten om als groep te ritsen, in te halen of compact te fietsen. Ook de leden moeten meewerken. Zaken als constante snelheid, geen gaten laten vallen, 2 aan 2 fietsen, tekens geven en doorgeven, kalm aan optrekken na de bocht en snel aansluiten blijven erg belangrijk als we ons gemakkelijk en veilig door het verkeer willen bewegen.

We gaan voor een veilig, plezierig en mooi wegseizoen 2024.

Legetøj og BørnetøjTurtle