Zondag 10 november

Sfeerimpressie 2023: 

Video door Stefan Video Productions

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
8
9
11
12
13
15
16
18
19
20
22
23
25
26
27
Datum : zaterdag 27 July 2024
29
30

Sponsors

Login

Bloem van Weert 2022 weer geslaagd

Bloem van Weert 2022

weer geslaagd

Na twee jaar afwezigheid door de corona-maatregelen was de Bloem van Weert weer terug op de kalender. Zondag 3 juli hebben bijna 550 fietsliefhebbers genoten van de mooie routes door de natuur die Weert en omstreken rijk is. Dit jaar was gekozen voor het Bloemblad Brabant. De routes van de recreanten verliepen door het mooie gebied rond Someren en voor de wielrenners was de regio Eindhoven gekozen. De reacties over de routes waren zeer positief met als meest genoemde woorden, verrassend, gebieden waar ik nog nooit was geweest, veel mooie verkeersluwe wegen, mooie natuur. De deelnemende wielrenners aan de 80 en 100 km vonden de routes erg mooi maar hadden wel wat moeite met de vele smalle fietspaden. Door het mooie weer was het erg druk op deze fietspaden en was het opletten.  

Voor het eerst was er dit jaar de mogelijkheid van voorinschrijving en hier is flink gebruik van gemaakt. Ruim 160 deelnemers hadden zich vooraf ingeschreven waardoor de inschrijving soepel en vlot verliep. Voor de start was er nog een deskundige blik op de fietsen door de vakmensen van Biketotaal Vlassak uit Budel zodat alle deelnemers gerust op weg konden. De voorrijders van de organisatie hadden het in de vroege druk. Op diverse plaatsen waren pijlen verhangen of verwijderd door saboteurs gelukkig is alles tidjig goed gekomen en hebben de deelnemers hier niets van gemerkt op een pijl na in Sterksel. Enkele deelnemers waren zo alert dat zij zelf deze pijl goed hebben gehangen. Top!  

Onderweg was er veel gezelligheid op de rustplaatsen in de Pan, Geldrop en Riethoven en op de terrassen van de deelnemende horecagelegenheden Peerkesbosch in Nederweert en Ons Lieske in Maarheeze. Op de rustplaatsen waren voldoende versnaperingen van AH-Heerschap aanwezig en energiedrank van Biketotaal Vlassak uit Budel en Bakker Racing uit Nederweert waar gretig gebruik van werd gemaakt en was er tijd voor een leuk gesprek met de andere deelnemers.

Gezelligheid op de rustplaats in de Pan


Het team van de rustplaats in Geldrop was er klaar voor

 

Rond 17:00 uur waren de meeste deelnemers weer terug bij Partycentrum De Sluis voor een gezellig nazit met DJ René.

Ook dit jaar was de controleur van de Wielersportbond NTFU aanwezig om de kwaliteit van de organisatie van de Bloem van Weert te toesten. In de nabespreking met de controleur blijk wel hoe serieus en kritisch er gekeken wordt naar onderwerpen als veiligheid en service aan de deelnemers, de stemming was zeer positief maar het is nog even afwachten op het besluit van het bondsbestuur of we weer het certificaat "Extra goed geregeld" krijgen. 

Ruim 50 vrijwilligers van TWC Weert hebben de 9e Bloem van Weert weer mogelijk gemaakt. Het is vlekkeloos verlopen. Groot compliment aan alle vrijwilligers. 

We kijken weer terug op een mooie Bloem van Weert en hopen alle deelnemers volgend jaar weer te mogen begroeten voor de 10e editie op zondag 2 juli.  

 

Tijdens de Bloem van Weert was er ook een Tombola. De meeste prijzen zijn zondag afgehaald op drie na. De volgende prijzen zijn nog beschikbaar:

 

rose 262: Gratis Bowlen bij Partycentrum de Sluis

Wit 825: Gratis Bowlen Partycentrum bij de Sluis

Wit 826: inklapbaar camping stoeltje

Heeft u een van de prijzen gewonnen stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  

Legetøj og BørnetøjTurtle