Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
30
31

Sponsors

Login

Nieuws || mededelingen & links Nieuws

Laurens ten Dam Tramhalt

Bijzondere dag met

Laurens ten Dam

 

Peter van de Tramhalt introduceert Laurens ten Dam

die het 1e vaatje IPA zal aanslaan

Ondanks het slechte weer zijn er zondagmorgen 4 februari 42 leden van TWC Weert en 7 leden van MOT op de MTB of gravelbike gestapt om Laurens ten Dam op te gaan halen in Heeze bij café de Zwaan.

Fietsen en toosten met Laurens ten Dam

Fietsen en toosten

met Laurens ten Dam

Zondag 4 februari

Programma definitief

Op zondag 4 februari fietsen we voor de liefhebbers een bijzondere rit. We gaan Laurens ten Dam ophalen bij café de Zwaan in Heeze. Laurens ten Dam heeft samen met een aantal horecagelegenheden een IPA-biertje gebrouwen. Het recept voor dit biertje is omarmd en verder verfijnt door de brouwers van Kwaremont. Het biertje voor fietsers! Je kunt in twee groepen deelnemen.

Programma:

Spinning

Spinning

spinning 768x513

Wie doet er mee?

Op verzoek van enkele leden hebben we de mogelijkheid onderzocht of wij als TWC Weert spinninglessen kunnen verzorgen tijdens het winterseizoen.

We hebben een locatie gevonden bij Loods 37 en een instructeur, onze eigen Frank Smedts die jarenlang spinninglessen heeft verzorgd. Is er voldoende animo onder de leden om de zaal vol te krijgen en dit te starten ?

We zitten inmiddels halverwege het winterseizoen en een aantal leden spinnen al ergens anders. Toch willen we dit opstarten als een proef en bij succes kunnen we dit volgend jaar het hele winterseizoen aanbieden.

Achterlicht

Nieuw fenomeen 

Het achterlicht

in het peloton!

Ook bij TWC Weert zien we steeds vaker dat leden gebruik maken van een achterlicht om hun eigen veiligheid(sgevoel) te vergroten. Er zijn diverse uitvoeringen in omloopt. Het achterlicht van Garmin gecombineerd met radar wordt door diverse leden gebruikt maar ook allerlei andere achterlichten worden gebruikt.

MTB Techniektraining

MTB techniek training

Fietstraining 2023 11 18 2

Een paar weken gelden hebben we weer onze MTB techniek training georganiseerd. Deze training wordt gegeven door onze ervaren MTB-ers Maarten en Steef en is voor iedere MTB-er nuttig.

De ochtend startte met een bike check waarbij het opviel dat velen nog met teveel bandenspanning rijden. De bekende balans en rem-oefeningen werden deze keer op de Boshoverheid uitgevoerd. Mooi om te zien is dat de oefening waarbij men een rondjes moet draaien in een vierkant van 3x3 m de eerste reactie altijd is "dat gaat niet" en op het einde van de oefening wordt er met 4 personen rondjes gedraaid in het vierkant. Na een uitleg over het rijden door de bocht en los zand hebben we een route afgelegd over de Boshoverheide om het geleerde in de praktijk te brengen. De training hebben we afgesloten met een klimoefenining. 

Helaas was het deze ochtend koud en regenachtig waardoor we de training iets eerder hebben afgebroken om ons op te warmen bij de Sluis met een kopje koffie en een stukje vlaai. 

Bij terugkomst was iedereen enthousiast over de training en had wel weer iets bijgeleerd. Maarten en Steef bedankt voor het verzorgen van de training.

Meer foto's hieronder.

Subcategorieën

Legetøj og BørnetøjTurtle