Foto's & video

De foto's en video zijn hier te bekijken.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
17
18
19
20
21
22
Datum : zaterdag 22 January 2022
24
25
26
27
28
31

Sponsors

Login

Rursee 2021

Weekend Rursee geslaagd

 

Na een jaar niet naar Hotel Roeb in Nideggen/Schmidt te zijn geweest om de ons welbekende redenen konden we dit jaar wel met aangepaste regels afreizen naar Nideggen/Schmidt.

Op zaterdag 11 september vertrokken we met 11 personen (1 dame en 10 heren) naar bovengenoemde bestemming. Fietsen en persoonlijke eigendommen werden in geladen en de een had minder moeite met het vinden van de bestemming dan de ander.

Daar aangekomen konden we genieten van een uitgebreide lunch en hierna konden we ons voorbereiden op de fietstocht langs de Rursee. Halverwege was een rustpunt voorzien en vanaf daar kon iedereen kiezen om terug te fietsen naar het hotel of om de route nog een keer tegendraads te fietsen. Zowel heen als terug bij elkaar ongeveer 110 kilometer met regelmatig klimwerk (totaal 1.949 hm) maar niet echt steil. De weersomstandigheden waren ideaal dus een meerderheid fietste de complete tocht. Wat ons nog opviel onderweg waren de restanten van het overstromingsgeweld in dit gebied een tijd geleden met name in Gemünd aan de Urft. Het was heftig te zien wat er vernield was door het water.

Nadat iedereen terug was van de tocht konden we aanschuiven voor een prima verzorgd diner en met de nodige potten bier om de dorst te lessen was het nog laat gezellig en kwamen zelfs de kaarten op tafel.

De volgende dag vroeg ontbijt en een stralende zondag zodat niets in de weg stond om nog ongeveer 60 kilometer te fietsen door kleine dorpjes en smalle weggetjes met zelfs een stukje onverhard door België. De laatste kilometers van het weekend waren een mooie lange afdaling en een klim naar Schmidt. In de hotel kregen we nog een lunch waarna we huiswaarts keerde. Het weekend werd door de deelnemers als een prima weekend ervaren.

Legetøj og BørnetøjTurtle