Binnenkort zijn de foto's en video van de Land van Horne MTB toertocht 2019 beschikbaar

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
4
6
8
11
13
15
18
20
21
Datum : donderdag 21 November 2019
22
23
25
26
Datum : dinsdag 26 November 2019
27
28
Datum : donderdag 28 November 2019
29
30

Mededelingen

 • Belangrijke data:

  31 december Oliebollentocht

  5 juli 2020 9e editie Bloem van Weert Fietstocht

  26 augustus Boels Ladeis Tour etappe Stramproy-Weert

  8 november 7e editie Land van Horne MTB Toertocht

   Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Ton Tindemans

Login

Uitnodigingstocht TWC Stramproy

 Registratie gesloten
 
0
Categorie
Speciale rit TWC Weert
Datum
2019-06-22 09:00 - 17:00
Locatie
Kerkplein Stramproy

Op de racefiets naar Scherpenheuvel 

Toer- en Wielerclub Stramproy organiseert op zaterdag 22 juni 2019 voor haar leden en andere wielerliefhebbers een fietstocht naar Scherpenheuvel. Het stadje, dat uit de middeleeuwen stamt, 

ligt in de provincie Vlaams-Brabant (B). Als het die dag slecht weer is, is het mogelijk dat de tocht een week wordt uitgesteld naar zaterdag 29 juni. De beslissing om de rit uit te stellen wordt op 22 

juni vóór 8.00 uur via de website www.twcstramproy.nlbekend gemaakt. Het tracé van en naar Scherpenheuvel doorkruist talrijke natuurgebieden. Het traject is glooiend en kenmerkt zich verder door kronkelende wegen, autovrije fietspaden, goedlopende betonwegen en af en toe een onverharde strook. De tocht leent zich echter niet voor een race tegen de klok. Door de 

vele autovrije gebieden is een volgwagen géén optie. 

Keuze uit twee afstanden

Om met de racefiets naar Scherpenheuvel te rijden, kunnen de deelnemers kiezen uit twee afstanden: 160 of 105 km. De rit van 160 km is door haar lengte voor iedere deelnemer een uitdaging. De kortere rit van 105 km begint in Peer in België. Het vervoer naar Peer met de auto dient men zelf te regelen. De korte route start op een parkeerplaats in het centrum van Peer. De parkeerplaats ‘Achter de molen’ ligt achter het Poorthuis en is bereikbaar via de Bomerstraat. Men kan aldaar gratis en onbeperkt parkeren. De lange en de korte versie lopen grotendeels over het zelfde traject. 

In Scherpenheuvel, dat bij beide routes halverwege ligt, kunnen de deelnemers op adem komen! TWC-Stramproy trakteert daar de deelnemers op koffie met gebak. Dit is in restaurant Eetcafé 

De Heerlyckheid, 

Albertusplein 19, 3270 Scherpenheuvel. De pauzeduur bepaalt de groep zelf. Wanneer je er toch bent, is een bezoekje aan de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Scherpenheuvel een aanrader.

Ge kintj dao auch un kerske opstaeke’.

Routebeschrijving

Voor de deelnemers zijn digitale routebestanden beschikbaar. De GPX-bestanden zijn vanaf de website www.twcstramproy.nlte downloaden. TWC-Stramproy adviseert om in groepen van 10 tot max. 12 personen te rijden. Dit in verband met de veiligheid. Let op! Een groep dient wel minimaal uit één rijder te bestaan die over een GPS-systeem beschikt waar hij/zij mee kan omgaan. 

Iedereen vertrekt vanaf het Kerkplein in Stramproy. De lange tocht begint tussen 9.00-9.30 uur op 

het Kerkplein in Stramproy. De ‘snelste’ groep vertrekt als laatste. De deelnemers aan de korte route vetrekken om 9.15 uur vanaf het Kerkplein met auto’s. De afstand Stramproy-Peer is met een auto ca. 26 km en duurt ongeveer 30 min. Eerder starten is om organisatorische reden niet wenselijk. 

Terugkomst in Stramproy

De fietstocht eindigt voor alle deelnemers (lange en korte afstand) bij de Maroy Bar, Julianastraat 20 in Stramproy. De deelnemers worden tussen 15.00 en 17.00 uur in Stramproy terug verwacht. TWC-Stramproy biedt de fietsers na afloop spaghetti en een consumptie aan. 

Het deelnemen aan de toertochten is gratis. Om inzicht te krijgen in de opkomst wordt wel gevraagd om zich vooraf aan te melden via het secretariaat TWC Stramproy. Aanmelden kan tot en met zondag 16 juni door een e-mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met vermelding van naam en de te fietsen afstand. 

Hopelijk wordt het initiatief van TWC-Stramproy beloond door een grote opkomst. Zij wenst alle deelnemers een sportieve en gezellige tocht toe. 

 
 

Alle datums

 • 2019-06-22 09:00 - 17:00

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

Powered by iCagenda

Legetøj og BørnetøjTurtle