Zondag 14 November

Land van Horne MTB 2021
Let op gewijzigde datum

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
4
5
7
8
11
12
14
15
18
19
20
21
22
25
26
27
28
29

Sponsors

Login

Bloem van Weert 2017

Zondag 2 juli 2017

Ondanks het onstuimige weer een succes

omslagfoto bloem

 

Met ruim 600 deelnemers is de Bloem van Weert ondanks het onstuimige weer een succes te noemen. Ondanks dat veel deelnemers een nat pak hebben gekregen hebben we zeer lovende reactie ontvangen. Ook van de deelnemers aan de toertocht die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd kregen we zeer goede reacties over de mooie route en de goede organisatie. 

Wij danken alle deelnemers en zien jullie graag terug volgend jaar.

Tombola:

Niet afgehaalde prijzen:

oranje 606: waardebon van € 25,00 van Fietsspecialist Hans Struijk

Oranje 336: Dinerbon Partycentrum De Sluis

Groen 82: waardebon van € 10,00 van Fietsspecialist Hans Struijk

Heeft u één van deze nummers dan kunt u een bericht sturen naar de volgende Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toertocht voor wielrenners door de groenste regio van de Wereld.

De Bloem van Weert is al jaren een begrip voor de recreatieve fietser door zijn mooie routes en gezellige sfeer. Dit jaar wordt de Bloem van Weert uitgebreid met een toertocht voor wielrenners.

In  Zuid-Limburg kent men de toertochten al jaren met als bekendste de toertocht “Limburgs Mooiste” maar in Midden Limburgs zijn er nauwelijks toertochten ondanks dat Midden Limburg maar ook zeker de regio Weert een grote groep actieve wielrenners kent. De wielerverenigingen van Nederweert en Weert behoren tot de grootste wielerverenigingen van Limburg.  De nieuwe toertocht is dan ook zeker een aanwinst voor deze regio. 

In verband met de toevoeging van de toertocht voor wielrenners aan de Bloem van Weert en de hiermee gepaard gaande afstemming met de kalender van de NTFU verschuift de datum van de Bloem van Weert van het laatste zondag van juni naar de 1e zondag van juli. 

Op zondag 2 juli 2017 organiseert Toer- en Wielerclub Weert (TWC Weert) de “Bloem van Weert”. De Bloem van Weert is een fietsevenement dat zowel recreatieve als sportieve fietsers laat kennismaken met de verrassend mooie omgeving van Weert.

Voor de recreatieve fietsers zijn weer drie nieuwe routes uitgezet van 35, 50 en de uitdagende 70 kilometer en voor de sportieve fietsers twee routes van 70 of 100 km. Alle routes zijn voorzien van routepijlen en GPX bestanden zijn beschikbaar. De recreatieve routes en de sportieve routes zijn volledig van elkaar gescheiden.   

De recreatieve fietstocht en de sportieve toertocht staan garant voor een gezellige, ontspannen fietsdag, geschikt voor alle leeftijden, waarbij u ook nog een keer kennis maakt met de mooie natuur die Weert en zijn omgeving rijk is.

Onderweg worden gratis versnaperingen uitgereikt en na afloop wordt u muzikaal ontvangen en is er een tombola voor de deelnemers.

U kunt starten vanaf Partycentrum de Sluis Industriekade 58, Weert vanaf 9.00 uur tot 13.00 uur. De inschrijfkosten zijn € 5,00 per persoon en kinderen van 16 jaar of jonger mogen gratis deelnemen en leden van de NTFU ontvangen € 1,00 korting. Voor de leden van de NTFU is scan to go aanwezig en bestaat er de mogelijkheid van voorinschrijving.

Sneller inschrijven: U kunt hier de inschrijfkaart downloaden, thuis uitprinten en invullen.

Belangrijke regels:

  • Deze toertocht wordt georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
  • Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
  • Voor de toertocht is het dragen van een helm verplicht;
  • Houdt je aan alle verkeersregels;
  • Gooi geen afval weg;
  • Eventuele seingevers hebben geen officiële verkeersfunctie.

De bloem van Weert wordt ondersteund door de gemeente Weert en de provincie Limburg:

logoGemeenteWeertprovincieLimburg

 

 

 

 

 

Algemene informatie Bloem van Weert

 

Het “bloemblad” voor de recreatieve route heeft de naam “Kanalenroute” gekregen. De fietstocht voert de deelnemers langs mooie natuurgebieden, over zeer rustige en goed berijdbare wegen, verharde en semi verharde fietspaden door Nederland en België.  De lengte van 50 kilometer kan ingekort worden tot 35 kilometer. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de mooie, uitdagende afstand van 70 kilometer te kiezen. De route is ook dit jaar volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een routekaartje. Op de route bevinden zich naast terrasmogelijkheden een verzorgingsplaats van TWC Weert met gratis versnaperingen. Op gevaarlijke oversteekplaatsen zijn begeleiders van de TWC Weert aanwezig.

Het “bloemblad” voor de sportieve toertocht heeft de naam “Maasroute” gekregen. De toertocht voert de deelnemers langs mooie natuurgebieden, over rustige en goed berijdbare wegen en fietspaden. De route is volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een routekaartje. Op de route bevinden zich naast terrasmogelijkheden een verzorgingsplaats van TWC Weert met gratis versnapering

Van de aan deze Bloem van Weert participerende horecagelegenheden ontvangen alle deelnemers een voordeelbon voor een kop koffie met iets lekkers of een drankje. Daarnaast worden tijdens de tocht op de rustplaatsen diverse versnaperingen, fruit en drankjes gratis aan de deelnemers aangeboden door TWC Weert.

Technische ondersteuning

Bij vertrek zullen de banden van deelnemers desgewenst op de juiste bandenspanning worden gebracht en tijdens de tocht is een servicewagen beschikbaar voor technische en medische ondersteuning. In de servicewagen is reparatiemateriaal, een EHBO- koffer en reservefietsen aanwezig. Deelnemers kunnen bij pech een servicenummer bellen en vervolgens komt de servicewagen ter plaatse. Komt u met de auto? Op de startlocatie is voldoende parkeerplaats aanwezig.

Tombola

Voor de deelnemers van de Bloem van Weert is er na afloop een tombola met leuke prijzen. Bij de inschrijving wordt een lotnummer uitgereikt. Na afloop van de fietstocht kan bij Partycentrum de Sluis gekeken worden of men in de prijzen is gevallen.

Nagenieten

 

Bij terugkomst kunt u nog nagenieten op het terras en eventueel gebruik maken van kortingsbonnen van Partycentrum de Sluis.

Bloem van Weert recreatief

 

De naam Bloem van Weert refereert aan de mooie natuurgebieden die rondom Weert liggen. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De vijf bloembladeren refereren elk aan een gebied rondom Weert waar de fietstocht plaatsvindt. Elk jaar vindt de Bloem van Weert in een ander gebied (bloemblad) plaats. Dit jaar is dit de recreatieve tocht de Kanalenroute en voor  de sportieve toertocht de “Maasroute” .

 

            Bloemblad A Nederland-België Route

Symboliseert het gebied Weert Noord-West met plaatsen als Hamont, Achel, Valkenswaard, Maarheeze, Soerendonk, Budel met de natuurgebieden: De IJzeren Man, Laurabossen, Lozerheide, Haarterheide, Beverbeekseheide, Leenderbos, Landgoed Cranendonck, Weerter- en Budelerbergen en de Boshoverheide met de prehistorische urnenvelden.

            Bloemblad B Rondje Weert

Symboliseert het gebied Weert Zuid-Oost dat hoofdzakelijk over Weerter grondgebied gaat met plaatsen als Stramproy, Swartbroek en Tungelroy met de natuurgebieden: Weerter- en Budelerbergen, Boshoverheide met de prehistorische urnenvelden, De IJzeren Man, Moeselpeel en Kootspeel, De Krang, Tungeler Wallen en de Tungelroyse beek, Wijffelterbroek, Laurabossen, en het Zandwingebied het Blauwe meertje.

            Bloemblad C Peellandroute

Symboliseert het gebied Weert Noord-Oost  met plaatsen als, Nederweert, Ospel, Meijel, Helenaveen met de natuurgebieden: De Groote Peel, ’t Molentje, Kievitsheide, Marisberg/Belgenhoek, De Kleine Moost, De Groote Moost en De Zoom.  

 

Bloemblad D Heideroute

Symboliseert het gebied Weert Noord met plaatsen als  Maarheeze, Sterksel, Leende, Strijp en Soerendonk  met de natuurgebieden Weerterbos, Weerterbergen, De Pan, Leenderheide, Zevenhuiseheide, Leenderbos en de De Heide

Bloemblad E Kanalenroute

Symboliseert het gebied Weert Zuid-West waar zich ook het grote grensoverschreidend natuurgebied Kempenbroek zich bevindt. U komt door de plaatsen Lozen, Bocholt, Beek, Bree, Neerglabbeek, Opitter, Tongerlo en Altweerterheide met de natuurgebieden die onderdeel uit maken van Kempenbroek zoals, De Ijzeren Man, De Laurabossen, Solterheide, De Luijsen, Wijfelterbroek en De Tungelerwallen,

Bloem van Weert sportief

 

            Bloemblad 1 Maasroute

Symboliseert het gebied Weert-Zuid-Oost waar de Maas een belangrijk rol speelt in de natuurbeleving. U komt door de plaatsen Swartbroek, Hunsel, Ittervoort, Wessem, Linne, Posterholt, Diergaarde, Echt, Ohé en Laak, Stevensweert, Maasbracht, Thorn, Neeritter, Stramproy

 

Sponsoren

 

Rabobank Weerterland en Cranendonck

Jumbo Heerschap

Fietsspecialist Hans Struijk

Partycentrum de Sluis

Huupkens IJs

Herman Litjens vormgeving

Bakker Racing Products

HetEnergiebureau

Hoveniersbedrijf Maarse

Autoschade service Ton Tindemans

Profile Tyrecenter Peter Stultiëns

 
Legetøj og BørnetøjTurtle