Bloem van Weert 2016

 

2016

De 5e editie van de Bloem van Weert zit er weer op. De weersvoorspellingen baarde ons zorgen over de opkomst daarnaast hebben we 11 km van de route moeten laten vervallen ivm wateroverlast op de route. Ondanks de matige voorspellingen hebben toch 430 fietsers aan de Bloem van Weert deelgenomen. Onze prognose ging uit van 700 deelnemers (2015 665 deelnemers). Uiteindelijk is het weer nog meegevallen op een enkel bui na. In Weert is wel een stevige bui gevallen met de nodige wind die ons noodzaakte om op de startplaats maatregelen te nemen want de vlaggenmasten en finishboog vangen veel wind. Het was gelukkig van korte duur. Door de slechte weersvoorspellingen hebben we ook de muziekgroep moeten afzeggen. 

Eén van de eerste startende fietsers

Veel deelnemers hebben mogelijk onder invloed van buienradar er voor gekozen om vroeg te vertrekken. Het was dus al vroeg druk bij de inschrijfplaats. Zeker in de ochtend was het uitstekend fietsweer en was de sfeer op de rustplaats goed. Helaas hebben we ook met twee valpartijen te maken gehad. Gelukkig konden beide fietsers met deskundige hulp van onze servicewagen de tocht voortzetten. Eén fietser kon niet meer verder omdat zijn batterij van zijn elektrische fiets hem in de steek liet. De servicewagen van Hans Struijk heeft een leenfiets aangeboden maar de fietser koos ervoor om met de servicewagen terug te rijden naar het eindpunt bij Partycentrum De Sluis.
 
Ondanks het regenachtige weer hebben we van de deelnemers veel complimenten mogen ontvangen over de mooie route, de perfecte organisatie en de zeer behulpzame vrijwilligers. Dit is een mooie pluim voor de organisatie en de vrijwilligers. 
 
Alle fietsers hartelijk dank voor de deelname en wij zien jullie graag terug bij de 6e editie van de Bloem van Weert op zondag 25 juni 2017
 
Tombola: vrijwel alle prijzen van de Tombla zijn afgehaald. Eén hoofdprijs; "een dinerbon van de Boschwachter in Heeze is echter nog niet afgehaald.  Het betreft nummer: roze 799 Heeft u het nummer in uw bezit stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.om af te stemmen hoe u in het bezit kunt komen van uw prijs. 
 
 
zie ook:
 
Tijdens de Bloem van Weert zijn foto's gemaakt door Wim Janssen, deze zijn hier te bekijken. Voor bestellingen van foto's kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Onze eigen foto's zijn hier te bekijken.
 

 

 

Op zondag 26 juni 2016 organiseert Toer- en Wielerclub Weert (TWC Weert) voor de 5e keer de “Bloem van Weert voor jong en oud”. De Bloem van Weert is een fietsevenement dat zowel recreatieve als sportieve fietsers laat kennismaken met de verrassend mooie omgeving van Weert.

Deze Gezinsfietstocht staat garant voor een gezellige, ontspannen fietsdag, geschikt voor alle leeftijden, waarbij u ook nog een keer kennis maakt met de mooie natuur die Weert en zijn omgeving rijk is. U kunt kiezen uit een route van 35, 53 of de uitdagende afstand van 72 kilometer.

Onderweg worden gratis versnaperingen uitgereikt en na afloop wordt u muzikaal ontvangen en is er een tombola voor de deelnemers.

 

Start: vanaf Partycentrum de Sluis Industriekade 58, Weert

Starttijd: vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur.

Inschrijfkosten: € 4,00 per persoon en kinderen van 16 jaar of jonger mogen gratis deelnemen.  

Wilt u het inschrijvingsformulier al thuis invullen? Dan kunt hier het formulier ophalen en daarna afdrukken om het thuis alvast in te vullen.

Algemene informatie Bloem van Weert fietstocht voor jong en oud

Het “bloemblad” dat we dit jaar fietsen is de “Heideroute”. De fietstocht voert de deelnemers langs mooie natuurgebieden, over zeer rustige en goed berijdbare wegen, verharde en semi verharde fietspaden. De lengte van 50 kilometer kan ingekort worden tot 30 kilometer. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de mooie, uitdagende afstand van 75 kilometer te kiezen. De route is ook dit jaar volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een duidelijke routekaart. Op de route bevinden zich naast terrasmogelijkheden twee verzorgingsplaatsen en voor de langste afstand drie. Op gevaarlijke oversteekplaatsen zijn begeleiders van de TWC Weert aanwezig.  

Gezelligheid op de rustplaats tijdens voorgaande editie

Van de aan de Bloem van Weert participerende horecagelegenheden ontvangen alle deelnemers een voordeelbon voor een kop koffie met iets lekkers. Daarnaast worden tijdens de tocht op de rustplaatsen versnaperingen, water en een appel gratis aan de deelnemers aangeboden door TWC Weert en haar sponsoren Rabobank en Jumbo Heerschap. Deelnemers ontvangen een waardebon voor een gratis bolletje ijs door Huupkens IJs uit Weert. 

 

Lekker fietsen door "de Groenste regio van de Wereld"

 

De volgende natuurgebieden passeren we tijdens de route: Weerterbos, Weerterbergen,De Pan, Leenderheide,Zevenhuise heide, Leenderbos en de Heide. 

Technische ondersteuning

Bij vertrek zullen de banden van deelnemers desgewenst op de juiste bandenspanning worden gebracht door de fietsspecialisten van Hans Struijk en tijdens de tocht is een servicewagen beschikbaar voor technische en medische ondersteuning. In de servicewagen is reparatiemateriaal, een EHBO- koffer en reservefietsen aanwezig. Deelnemers kunnen bij pech een servicenummer bellen en vervolgens komt de servicewagen ter plaatse. Komt u met de auto? Op de startlocatie is voldoende parkeerplaats aanwezig.

Tombola

Voor de deelnemers aan de Bloem van Weert is er na afloop een tombola met leuke prijzen. Bij de inschrijving wordt een lotnummer uitgereikt. Na afloop van de fietstocht kan bij Partycentrum De Sluis gekeken worden of men in de prijzen is gevallen.

Nagenieten

Bij terugkomst kunt u nog nagenieten van de tocht bij muziek van Joekeskapel Speulenderwies en eventueel gebruik maken van kortingsbonnen van Partycentrum de Sluis.

Bloem van Weert

De naam Bloem van Weert refereert aan de mooie natuurgebieden die rondom Weert liggen. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De vier bloembladeren refereren elk aan een gebied rondom Weert waar de fietstocht plaatsvindt. Elk jaar vindt de Nloem van Weert in een ander gebied (bloemblad) plaats.Dit jaar is dit de Heideroute.

Bloemblad A Nederland/België route

Symboliseert het gebied Weert Noord-Oost met plaatsen als Hamont, Achel, Valkenswaard, Maarheeze, Soerendonk, Budel met de natuurgebieden: De IJzeren Man, Laurabossen, Lozerheide, Haarterheide, Beverbeekseheide, Leenderbos, Landgoed Cranendonck, Weerter- en Budelerbergen en de Boshoverheide met de prehistorische urnenvelden.

Bloemblad B Rondje Weert

Symboliseert het gebied Weert Zuid-Oost dat hoofdzakelijk over Weerter grondgebied gaat met plaatsen als Stramproy, Swartbroek en Tungelroy met de natuurgebieden: Weerter- en Budelerbergen, Boshoverheide met de prehistorische urnenvelden, De IJzeren Man, Moeselpeel en Kootspeel, De Krang, Tungeler Wallen en de Tungelroyse beek, Wijffelterbroek, Laurabossen, en het Zandwingebied het Blauwe meertje.

Bloemblad C Peellandroute

Symboliseert het gebied Weert Noord-Oost met plaatsen als, Nederweert, Ospel, Meijel, Helenaveen met de natuurgebieden: De Groote Peel, ’t Molentje, Kievitsheide, Marisberg/Belgenhoek, De Kleine Moost, De Groote Moost en De Zoom.

Bloemblad D Heideroute

Symboliseert het gebied Weert Noord met plaatsen als Maarheeze, Sterksel, Leende, Strijp en Soerendonk met de natuurgebieden Weerterbos, Weerterbergen, De Pan, Leenderheide, Zevenhuiseheide, Leenderbos en de De Heide

 

Hoofdsponsoren:

 

                                                   

Weerterland en Cranendonk

 

Sponsoren:

 • Fietsspecialist Hans Struijk

 • Partycentrum de Sluis

 • Huupkens IJs

 • Herman Litjens vormgeving

 • Fietscafé de Hospes 
 • Café restaurant Borgondia
 • Restaurant de Boschwachter
 • Autoschade service Ton Tindemans

 • Profile Tyrecenter Peter Stultiëns

 • Maarse Hoveniers

 • Het EnergieBureau

 

 

Legetøj og BørnetøjTurtle