Bloem van Weert 2014 een succes

Bloem van Weert

Een groot succes

PosterBloemVanWeert2014s

De derde  Bloem van Weert fietstocht voor jong en oud is mede door het perfecte weer een groot succes geworden. Ruim 900 fietsers hebben deelgenomen aan de fietstocht. De Bloem van Weert spreekt een brede groep mesnen aan dat blijkt wel uit het feit dat de jongste deelnemer 5 jaar was en de oudste 85 jaar. De deelnemer van 85 jaar heeft overigens zonder problemen de route van 80 kilometer gereden op een gewone fiets. Statement van deze deelnemer: "elektrische fietsen is voor oudere mensen.

De oudste deelnemer bereikt de laaste verzorgingspost

Tombola

De meeste prijzen van de tombola zijn opgehaald. De volgende prijzen zijn nog beschikbaar:

  • roze nr. 37: Diner voor twee bij de Coockpit
  • roze nr. 80: Bon voor een gratis vlaai
  • roze nr. 167: Bon voor een gratis vlaai
  • roze nr 330: Uur gratis Bowlen
  • oranje nr. 534: Diner voor twee bij De Sluis
  • roze nr. 728: Diner voor twee bij de Coockpit

Gevonden: 

Fietsbroek in een pastic zak van Blokker. 

Heeft u prijs of wil u het gevonden voorwerp ophalen stuur dan via deze website een mail naar TWC Weert. 

Sfeerbeelden:

 

Waarom heet de gezinsfietstocht "Bloem van Weert"?

De naam "Bloem van Weert" verwijst naar de mooie natuurgebieden rondom Weert. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De bloembladeren staan elk voor een gebied in de buurt van Weert. Ieder jaar vindt de Gezinsfietstocht in een ander gebied (bloemblad) plaats. 

Bloemblad A: symboliseert het gebied Weert Noord-Oost met plaatsen als Hamont, Achel, Valkenswaard, Maarheeze, Soerendonk, Budel met de natuurgebieden: De Ijzeren Man, Laurabossen, Lozerheide, Haarterheide, Beverbeekseheide, Leenderbos, Landgoed Cranendonck, weerter- en Budelerbergen en de Boshoverheide met de prehistorische urenenvelden.

Bloemblad B: symboliseert het gebied Weert Zuid-Oost dat hoofdzakelijk over Weerter grondgebied gaat met plaatsen als Stramproy, Swartbroek en Tungelroy met de natuurgebieden: Weerter- en Budelerbergen, Boshoverheide met de prehistorische urenenvelden, De Ijzeren Man, Moeselpeeel en Kootspeel, De Krang, Tungeler Wallen en de Tungelroyse beek, Wijffelterbroek, Laurabossen en het zandwingebied het Blauwe meertje.

Bloemblad C: Symboliseert het gebeid Weert Zuid-Zuid-Oost met plaatsen als Stramproy, Nederweert, Heijthuisen etc. Route is nog in ontwikkeling.

Bloemblad D: symboliseert het gebeid Weert Noord-West met plaatsen als Nederweert, Someren, Valkenswaard etc. Route isnog in ontwikkeling.

LogoBloemVanWeert2014xst

Provincie Limburg en de Wielerfederatie Limburg ondersteunen de “Bloem van Weert”

De Wielerfederatie Limburg heeft een subsidie ontvangen van de Provincie Limburg om via het Projectplan Breedtesport WFL 2013/2014 verder uitvoering te geven aan het Limburgs Wielerplan. In dit plan wordt er naar gestreefd om minimaal 250 inactieven aan het fietsen te krijgen, het liefst door ze structureel te laten sporten/bewegen. Bovendien dient dit plan de samenwerking tussen wielerverenigingen en onderwijsinstellingen tot stand te brengen.

In het kader van het Projectplan Breedtesport WFL en om invulling te geven aan de doelstellingen hiervan wordt de “Bloem van Weert” ondersteund door de Wielerfederatie Limburg en indirect door de Provincie Limburg.

TWC Weert is zeer ingenomen met deze erkenning en ondersteuning.

De "Bloem van Weert" wordt verder mede mogelijk gemaakt door:

Rabobank Weerterland en Cranendonck

Fietsspecialist Hans Struijk

Partycentrum de Sluis

Huupkens Ijs

Eetcafé Zomerhof

Brasserie Feestzaal Time Out

Autoschade Service Ton Tindemans

Profyle Tyrecenter Peter Stultiëns

Hoveniersbedrijf Maarse

 

 

Legetøj og BørnetøjTurtle