Gezinsfietstocht Bloem van Weert 2014

Bloem van Weert

Gezinsfietstocht

zondag 22 juni 2014

PosterBloemVanWeert2014s

In 2014 zal er voor de 3e keer de "Gezinsfietstocht" worden georganiseerd onder de nieuwe naam "Bloem van Weert". De Gezinsfietstocht maakt onderdeel uit van de activiteiten die plaatsvinden in het kader van "Weert 600 jaar Stad" en is voor dit jubileumjaar uitgebreid met een nieuwe route voor de fanatieke fietsers onder ons met een uitdagend afstand van ruim 80 kilometer en in de dit kader hebben we nog meer verrassingen in petto. Volg het op deze website of op de website van "Weert 600 jaar Stad"

 De "Bloem van Weert" is een 1-daags fietsevenement voor zowel recreatieve als sportieve fietsers. De Gezinsfietstocht is geschikt voor alle leeftijden en staat garant voor een gezellige ontspannen fietsdag door de mooie natuur die Weert en omgeving rijk is. Er zijn routes van 32 en 55 km of de uitdagende afstand van 80 kilometer die speciaal ter gelegenheid van het feestjaar "Weert 600 jaar Stad" is toegevoegd. Onderweg worden gratis versnaperingen uitgereikt. Bij de finish wordt u feestelijk muzikaal onthaald en kunt u direct zien f u in de prijzen valt bij de tombola.

Starten:

U kunt van 10.00 uur tot 13.00 uur starten vanaf Partycentrum de Sluis, Industriekade 58, Weert.

Komt u met de auto? Op de startlocatie is voldoende parkeerplaats aanwezig.

Inschrijven:

De inschrijfkosten bedragen € 3,50 per persoon en kinderen van 16 jaar of jonger nemen gratis deel. 

Routebeschrijving:

De gezinsfietstocht voert de deelnemers langs mooie natuurgebieden, over zeer rustige en goed berijdbare wegen en fietspaden. De lengte is 55 kilometer en kan ingekort worden tot 32 kilometer. Daarnaast bestaat er dit jaar de mogelijkheid om de uitdagende afstand van 80 kilometer te kiezen. Voor de routes ontavngt u een duidelijke beschrijving die op de route ondersteund wordt door richtingpijlen op plaatsen waar sprake zou kunnen zijn van onduidelijkheid.

Natuur:

Tijdens de route passeert u de netuurgebieden: De Ijzeren Man, Laurabossen, Lozerheid, Haarterheide,Beverbeekseheide, Leenderbos, Landgoed Cranendonck, Weerter- en Budelerbergen en de Boshoverheide met de prehistorisch urnenvelden. Van elk natuurgebeid staat een informatiebord, gemarkeerd met een letter die u terugvindt op de routebeschrijving. Voor de deelnemers wellicht een extra stimulans om het natuurgebied in de toekomst te bezoeken.

Veiligheid

Fietsend komt u langs twee verzorgingsplaatsen. Op gevaarlijke oversteekplaatsen zijn begeleiders van TWC Weert aanwezig.

Technsiche en medische ondersteuning

Bij vertrek worden de banden van alle deelenemrs op de jusite bandenspanning gebracht en tijdens de tocht is een servicewagen beschikbaar voor technische en medische ondrsteuning. In de servicewagen zijn reparatiemateriaal, een EHBO-koffer en reservefietsen aanwezig. Deelnemers kunnen bij pech een servicenummer bellen en vervolgens komt de serviceagen ter plaatse.

Versnaperingen

Bij de aan deze gezinsfietstocht participerende horecagelegenheden ontvangen alle deelenemrs een voordeelbon voor een kop koffie met iets lekkers. Op de diverse rustplaatsen krijgen de deelnemers kleine versnaperingen, water en een appel gratis aangeboden door TWC Weert. Elke deelnemer aan de Bloem van Weert Gezinsfietstocht ontvangt een tegoedbon voor een gratis bolletje "Antje -van-de-Statie-ijs", aangeboden door Huupkens IJs uit Weert. "Antje-van-de-Statie-ijs" is speciaal ter gelegenheid van het jubileumjaar "Weert 600 jaar Stad" door Huupkens IJs ontwikkeld. De tegoedbon kan ingewisseld worden bij Huupkens IJs aan de Biest 44 te Weert op de dag van de Gezinsfietstocht. 

Tombola

Na afloop is er een tombola met leuke prijzen. Bij de inschrijving ontvangen de deelnemers een lotnummer. Stap na afloop van de fietstocht even bij Partycentrum de Sluis binnen om te zien of u in de prijzen bent gevallen.

Waarom heet de gezinsfietstocht "Bloem van weert"?

De naam "Bloem van Weert" verwijst naar de mooie natuurgebieden rondom Weert. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De bloembladeren staan elk voor een gebied in de buurt van Weert. Ieder jaar vindt de Gezinsfietstocht in een ander gebied (bloemblad) plaats. 

Bloemblad A: symboliseert het gebied Weert Noord-Oost met plaatsen als Hamont, Achel, Valkenswaard, Maarheeze, Soerendonk, Budel met de natuurgebieden: De Ijzeren Man, Laurabossen, Lozerheide, Haarterheide, Beverbeekseheide, Leenderbos, Landgoed Cranendonck, weerter- en Budelerbergen en de Boshoverheide met de prehistorische urenenvelden.

Bloemblad B: symboliseert het gebied Weert Zuid-Oost dat hoofdzakelijk over Weerter grondgebied gaat met plaatsen als Stramproy, Swartbroek en Tungelroy met de natuurgebieden: Weerter- en Budelerbergen, Boshoverheide met de prehistorische urenenvelden, De Ijzeren Man, Moeselpeeel en Kootspeel, De Krang, Tungeler Wallen en de Tungelroyse beek, Wijffelterbroek, Laurabossen en het zandwingebied het Blauwe meertje.

Bloemblad C: Symboliseert het gebeid Weert Zuid-Zuid-Oost met plaatsen als Stramproy, Nederweert, Heijthuisen etc. Route is nog in ontwikkeling.

Bloemblad D: symboliseert het gebeid Weert Noord-West met plaatsen als Nederweert, Someren, Valkenswaard etc. Route isnog in ontwikkeling.

LogoBloemVanWeert2014xst

Provincie Limburg en de Wielerfederatie Limburg ondersteunen de “Bloem van Weert”

De Wielerfederatie Limburg heeft een subsidie ontvangen van de Provincie Limburg om via het Projectplan Breedtesport WFL 2013/2014 verder uitvoering te geven aan het Limburgs Wielerplan. In dit plan wordt er naar gestreefd om minimaal 250 inactieven aan het fietsen te krijgen, het liefst door ze structureel te laten sporten/bewegen. Bovendien dient dit plan de samenwerking tussen wielerverenigingen en onderwijsinstellingen tot stand te brengen.

In het kader van het Projectplan Breedtesport WFL en om invulling te geven aan de doelstellingen hiervan wordt de “Bloem van Weert” ondersteund door de Wielerfederatie Limburg en indirect door de Provincie Limburg.

TWC Weert is zeer ingenomen met deze erkenning en ondersteuning.

De "Bloem van Weert" wordt verder mede mogelijk gemaakt door:

Rabobank Weerterland en Cranendonck

Fietsspecialist Hans Struijk

Partycentrum de Sluis

Huupkens Ijs

Eetcafé Zomerhof

Brasserie Feestzaal Time Out

Autoschade Service Ton Tindemans

Profyle Tyrecenter Peter Stultiëns

Hoveniersbedrijf Maarse

 

 

Legetøj og BørnetøjTurtle