Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
10
11
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28

Sponsors

Bloem van weert 2019

Bloem van weert 2019

Weer een succes

ondanks het warme weer

en de vele sportevenementen

 

Ondanks de vele sportieve activiteiten in Weert maar vooral ook ondanks de tropische hitte, trok het fiets- en wandel evenement de ‘Van Horne Bloem van Weert’ afgelopen zondag 565 fietsers. Het aantal wandelaars bleef vanwege de hoge temperaturen beperkt tot 40 deelnemers. De Van Horne Bloem van Weert’’ werd voor de 8e keer georganiseerd door TWC Weert en dit jaar in nauwe samenwerking met Theo Beelen (AV Weert) en de jubilerende Philips van Horne. De school was vanwege deze speciale editie ook start- en finishplaats.


Al om 8.00 uur vertrokken de eerste racefietsers voor de langste afstanden van 100 en 130 km. De ‘puur recreatieve’ fietsers konden kiezen uit 35, 50, 75 of 90 km. Deze laatste variant was speciaal gemaakt in het kader van het ‘Van Horne Jaar 2018’ en volgde voor een groot gedeelte het vermaarde ‘Van Horne Pad’. De drie wandelroutes waren uitgezet richting het natuurgebied de Roeventerpeel.
Na afloop was er op het terras voor de school een gezellige nazit met livemuziek o.a.van de oud-leerlingen Wendy en Joerik van Dooren. De techniek was in handen van Deloy Stultiens (havo 4)

Trekking jubileumloterij
Om 15.00 uur vond de trekking plaats van de grote ‘Malawi’ jubileumloterij van de Philips van Horne. In het bijzijn van (oud-) notaris Piet Veugen werden in totaal 270 winnende loten getrokken. Drie van de vele hoofdprijzen, waaronder een volautomatische wasmachine en een Philips TV, konden al worden uitgereikt aan enkele winnaars onder het aanwezige publiek. Voor de ultieme hoofdprijs, een driedaagse stedenreis naar Londen, heeft zich nog niemand gemeld.
De loterij werd georganiseerd door de jubileumcommissie van de Philips van Horne in nauwe samenwerking met Drukkerij Buijs uit Nederweert en 150 winkelbedrijven in Weert. De opbrengst gaat integraal naar de het jubileumonderwijsproject, de Chipala school in Malawi.

De volledige uitslag zal de komende dagen te lezen zijn op Weert de Gekste, Nederweert24, VIA Limburg, www.philipsvanhorne.nl, www,philipsvanhorne50.nl en Facebook Philips van Horne.

 

Wij danken alle fietsers voor hun deelname en tot volgend jaar. 

Commissie Bloem van Weert

Informatie aankondiging Bloem van Weert . 

 

Let op. éénmalig gewijzigde startlocatie

De Bloem van Weert is met haar 8e editie inmiddels een bekend fenomeen in Weert. Wij als organisatie hebben van de deelnemers aan de vorige edities lovende reacties ontvangen. De goede organisatie, leuke routes en vooral de gezelligheid onderweg werden enorm gewaardeerd. Dit is voor ons een reden om ook dit jaar weer de “Bloem van Weert” te organiseren en wel op zondag 2 juni. I.v.m. het 50 jarig jubileum van de Philips van Horne school wordt de Bloem van Weert dit jaar ingezet als slotevenement van de school en ondersteunt u met uw deelname het goede doelen project van de school; de bouw van enkele klaslokalen voor de Chipalaschool een school in Malawi. Op de startlocatie treft u uitgebreide informatie hierover aan. 

Sneller inschrijven: U kunt hier de inschrijfkaart downloaden, thuis uitprinten en invullen.

De GPX-bestanden van de routes downloaden:

Bloem Van Weert Toertocht 2019

Bloem Van Weert Recreatief 2019

 

De 8e editie is een bijzondere editie. In het kader van het Van Horne jaar en het 50-jarig jubileum van de Philips van Horne school heeft TWC Weert in samenwerking met de gemeente Weert een fiets variant gemaakt van het Van Horne wandelpad. De volledige route is 90 km maar kan afgekort worden naar 75, 50 of 35 km. De route is ook dit jaar volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een kaartje met de route met aanbiedingen van de deelnemende horecagelegenheden. Op de route zijn weer gezellige rustplaatsen ingericht en zijn er leuke terrassen met voordeel.

Ook de wielrenners komen aan hun trekken. Er is een mooie route uitgezet die de naam “Midden Limburg route” heeft gekregen. Je kunt kiezen uit drie afstanden van 75, 100 en 135 km. De route is volledig voorzien van duidelijke routepijlen maar op de website www.twcweert.nlof www.fietssport.nl kun je ook een week voor het evenement een Gpx-bestand downloaden van de route. Op de route is een rustplaats ingericht met energiedrank en versnaperingen. De rustplaats voor de 75, 100 en 135 km is na 45 km en voor de 100 en 135 km is er nog een 2e rustplaats na respectievelijk 73 en 104 km. De route gaat dwars door Midden Limburg met als rode draad de Maas. De 135 km route doet nog een uitstapje naar Duitsland waar de route verloopt via het mooie natuurgebied in Bracht. De 135 km heeft 340 hoogtemeters en is hiermee uitdagend. De 100 km route kent 140 hoogtemeters en is voor elke wielrenner goed te doen maar vind je het toch te zwaar dan kun je ook gewoon kiezen voor de 75 km route. De afkorting verloopt via een pontje over de Maas. Door het gevarieerde parkoers en de prachtige uitzichten is de route nooit saai.

I.v.m. het jubileumjaar is dit jaar de Bloem van Weert uitgebreid met een wandelroute van 7,5 - 11 of 15 km. Zo is er voor elk wat wils. 

De Bloem van Weert toertocht vindt plaats op zondag 2 juni en je kunt starten van 8.30 uur tot 12.00 uur. We starten (eenmalig) dit jaar vanaf de school aan de Herenstraat 298 te Weert. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en er is een bewaakte fietsenstalling. Na afloop is er een gezellig terras met muziek en optredens van getalenteerde scholieren. De inschrijfkosten zijn € 5,00 (NTFU leden € 4,00) en wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 1,00. Deze extra euro en de opbrengst van het terras bij de school komt geheel ten goede aan het goede-doelenproject van de Philips van Horne, de bouw van enkele klaslokalen voor een school in Malawi. Voor dit goede doel wordt ook een loterij georganiseerd met als hoofdprijs o.a. een drie daagse reis naar Londen. I.v.m. de loterij is de Tombola dit jaar komen te vervallen. Rabobank leden die de bon uit de “Dichterbij” meenemen ontvangen ter compensatie een gratis lot ter waarde van € 2,50. 

 

 

Belangrijke regels:

  • De fietstochten worden georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
  • Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
  • Voor de toertocht (racefiets) is het dragen van een helm verplicht;
  • Houdt je aan alle verkeersregels;
  • Gooi geen afval weg;
  • Eventuele seingevers hebben geen officiële verkeersfunctie.

De Bloem van Weert wordt ondersteund door de gemeente Weert 

logoGemeenteWeert

 

 

 Algemene informatie Bloem van Weert

 Het “bloemblad” voor de recreatieve route heeft de naam “Van Horne fietspad” gekregen. De fietstocht voert de deelnemers langs mooie natuurgebieden van het Weerterland, over zeer rustige en goed berijdbare wegen, verharde en semi verharde fietspaden door Weert en Nederweert. De lengte van 90 kilometer kan ingekort worden tot 75, 50 of 35 kilometer. De route is ook dit jaar volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een routekaartje. Op de route bevinden zich naast terrasmogelijkheden een verzorgingsplaats van TWC Weert met gratis versnaperingen. Op gevaarlijke oversteekplaatsen zijn begeleiders van de TWC Weert aanwezig.

Het “bloemblad” voor de sportieve toertocht heeft de naam “Midden Limburg route” gekregen. De toertocht voert de deelnemers langs mooie natuurgebieden, over rustige en goed berijdbare wegen en fietspaden. De route is volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een routekaartje. Op de route bevinden zich naast terrasmogelijkheden een verzorgingsplaats van TWC Weert met gratis versnapering

Technische ondersteuning

Bij vertrek zullen de banden van deelnemers desgewenst op de juiste bandenspanning worden gebracht en tijdens de tocht is een servicewagen beschikbaar voor technische en medische ondersteuning. In de servicewagen is reparatiemateriaal, een EHBO- koffer en reservefietsen aanwezig. Deelnemers kunnen bij pech een servicenummer bellen en vervolgens komt de servicewagen ter plaatse. Komt u met de auto? Op de startlocatie is voldoende parkeerplaats aanwezig.

Loterij

Voor de deelnemers van de Bloem van Weert is er een loterij met zeer mooie prijzen prijzen. Bij de inschrijving kunt u loten kopen. Na afloop van de fietstocht worden, op het terras bij de school, de lotnummer waarop de prijzen zijn gevallen bekend gemaakt. 

Nagenieten

 Bij terugkomst kunt u nog nagenieten op het terras bij de school van Livemuziek van talenten van de school. De opbrengst van het terras gaat naar het goede doelen project in Malawi. 

Bloem van Weert recreatief

De naam Bloem van Weert refereert aan de mooie natuurgebieden die rondom Weert liggen. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De vijf bloembladeren refereren elk aan een gebied rondom Weert waar de fietstocht plaatsvindt. Elk jaar vindt de Bloem van Weert in een ander gebied (bloemblad) plaats. Dit jaar is dit de recreatieve tocht het Van Horne fietspad en voor  de sportieve toertocht de “Midden Limburg route” 

 

Sponsoren

Jumbo Heerschap

Fietswereld Vlassak

Drankenhandel Winters Liessel

Fruithal Princen 

Huupkens IJs

Herman Litjens vormgeving

Bakker Racing Products

HetEnergiebureau

Hoveniersbedrijf Maarse

Autoschade service Ton Tindemans

Profile Tyrecenter Peter Stultiëns

 
Legetøj og BørnetøjTurtle