Zondag 3 juli 2022

Voorinschrijven of GPX downloaden via de fietssport.nl:

De toertocht voor de racefietsers

De recreatieve toertocht

Of sneller inschrijven door de inschrijfkaart te downloaden, uitprinten en invullen.

 

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
4
5
7
8
11
12
14
15
18
19
21
22
25
26
28
29

Sponsors

Login

Lenk 2022

Lenk 2022 ouderwets

gezellig en uitdagend

Klim uit de sneeuwrit van 2016

nu zonder sneeuw

Met 15 deelnemers zijn we vertrokken naar Lenk in Zwitserland. De reis verloopt goed alleen het weer in Lenk is regenachtig.De woensdagavond was het pizza-avond met een trappist. Doordat de deelnemer wisten dat het de volgende dag geen fietsweer was werd er een extra glaasje gedronken en sommige nog een extra. Op donderdag bezoeken we de waterval waar de as van Rob van der Honing is uitgestrooid. Het was een mooi eerbetoon. Op vrijdag slaat het weer om en is het zonnig en staat iedereen met volle moed klaar voor de eerste klimrit van ruim 80 km en 1.514 hoogtemeters. De laatste klim van 19 km viel velen zwaar. In de laatste kilometers zaten nog zware stukken waar diverse deelnemers te voet verder gingen. Maar eenmaal boven werd je beloond met een schitterend uitzicht over de Arnensee. 

Even uitrusten bij de Arnensee

Na een heerlijk pastamaaltijd zoekt iedereen zijn bed op morgen weer een zware rit. Op Zaterdag stond de graveltocht op het programma.

Mooie wegen en uitzichten

tijdens de graveltocht

Mooie paadjes door de bergen. Niet iedereen was even handig in de gravel dus werd de route vervolgd over de weg. In totaal 84 km met 1.800 hm. Een mooie opwarmer voor de konninginnenrit van zondag.  's avonds stond er een heerlijk BBQ op het programma en daarna vroeg naar bed want het wordt een zware rit op zondag.

Genieten van de BBQ

 

Zes deelnemers beoordelen de zondagse rit als te zwaar op basis van de ritten op vrijdag en zaterdag.  Deze zes kiezen een vlakkere route langs een meer.  De negen overgebleven deelnemers zijn om 6:00 uur uit de veren, 1,5 uur rijden en dan op de fiets. De eerste klim is de Grimsel met een lengte van 25 km een stevig begin, toch komt iedereen soepel boven. Na een korte pauze dalen we af en beklimmen we vervolgens de Furka., een klim van 10 km met een aantal uitdagende stukken. Op de Furka houden we een korte pauze voor het maken van foto's maar het si er te koud om lang te blijven. We dalen 25 km af naar de voet van de laatste klim van de dag de Sustenpas. Een pittige klim van 19 km die ons naar 2.600 meter hoogte brengt. Alle 9 deelnemers volbrengen de missie en komen boven op de Sustenpas. Nog 30 km afdalen en het zit erop. De 9 deelnemers kunnen het Alpenbrevet zilver weer bijschrijven. Voor de meeste was het de eerst keer dat ze een tocht reden met in totaal 3.400 hm. Knappe prestatie. 

Na een koude douche in de beek, fietsen op de auto's gaan we terug naar Lenk. Onderweg maken we nog een stop voor een heerlijke pizza.

Op maandag rest ons nog het opruimen, het laatste ontbijt met elkaar en de reis naar huis. Rond 19:00 uur is iedereen weer veilig terug in Weert.

Michiel, John, Nicky en Serge bedankt voor het organiseren van dit super weekend. Eric bedankt voor het beschikbaar stellen van het mooie verblijf "Thuus".  

 

TWC Weert schoolklasje?? ;-)

Legetøj og BørnetøjTurtle