Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
3
4
6
7
8
10
11
13
14
17
18
20
21
22
24
25
27
28
30
31

Sponsors

Login

Fietsweekend Lenk 2016

Lenk 2016

Weer een groot succes

 

Weer een hoogtepunt in het TWC Weert fietsseizoen. De routes zijn elk jaar weer een geweldige uitdaging maar daarnaast ook erg mooi door de schitterende natuur. Het wordt nog een keer memorabel door alle verrassingen die elk jaar weer op ons pad komen. Dit jaar waren het de weergoden die zorgde voor sneeuw op plekken waar wij het niet verwachte en het natte en soms koude weer. Maar naast deze fietservaringen was de onderlinge sfeer geweldig en zeer uniek. Iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Serge, John en Michiel hartelijk dank voor de organsiatie van de 3e versie van het lang weekend Lenk. Op naar de 4e editie. De eerste serie foto's en fimpjes staat hier, er volgt nog meer.

Op de foto (Top Grimselpas) ontbreken Rob D, Ton en Albert die helaas deze dag niet mee konden gaan.

ervaringen

Dag vier was de dag van de koninginnerit een 26 km lange klim (gem. 5,8%)  naar de top van de Grimsel, de Furkapas een klim van 10 km (gem. 8%) en de Sustenpas een klim van 17,5 km (gem. 7,5%). Door het slechte weer van de afgelopen weken was alleen de Furkapas geopend en moesten we ons programma aanpassen. De Grimsel was afgesloten voor verkeer maar was toch begaanbaar voor fietsers en besloten we de Grimsel toch te beklimmen helaas kon de volgwagen maar mee tot aan de Grimselsee na ongeveer 20 km fietsen. Iedereen besluit door te gaan tot de top van de Grimsel.

 

Een prachtige route met zeer mooie natuur. Boven op de top aangekomen moetsen we nog over de sneeuw klunen om aan de afdaling te kunnen beginnen. Twee deelnemers vinden de rest van de tocht te zwaar en keren terug naar de startplaats. In de 7 km lange afdaling was het oppassen want er lag her en der nog sneeuw en stenen op de weg. Vervolgens hebben we de Furkapas beklommen. Helaas begon het te regenen en werd het koud. De beklimming was hierdoor extra zwaar. Toch kwam iedereen boven. Op de top was het zeer mistig en slechts 4 graden. Helaas waren er geen horecagelegenheden open omdat de passen nog gesloten waren en werd snel besloten om terug te keren want iedereen kreeg het erg koud. Wat was een bak koffie lekker geweest. We dalen de Furka weer af in de regen en met een harde wind. Een echte ontbering. Vervolgens de Grimsel weer op klimmen en aan de andere kant de afdaling van 26 km. Twee deelnemers besluiten om bij het stuwmeer plaats te nemen in de volgwagen omdat ze het erg koud hadden de rest maakt zich klaar voor de lange afdaling. Na 82 km en 2.600 hoogtemeters zijn we weer terug op de startplaats en konden we eindelijk de inwendig mens versterken. Weer een gedenkwaardige en mooie ervaring. 

 

 

Dag drie was een dag met veel regen. Ondanks de regen is de klimtijdrit gereden over 4,5 km. Rob P kwam als eerste over de streep gevolg door Erik v M en Erik H. Na leeftijd en gewicht correctie kwam Rene als de nieuwe TWC Weert kampioen uit de bus gevolg door Erik v M en Nico. De middag bestond uit een bergwandeling. Morgen staat de zwaarste rit op het programma met 120 km en 3.500 hoogtemeters.

Dag 2 stond de Strade Bianchi di Simmental op het programma. Een klim van 18 km naar de Gestelen pass welke na 40 km inrijden door het dal begon. Helaas door de regen een gladde weg en bij een spoorrail welke schuin over de weg liep kon een lid zich helaas niet overeind houden. Een lichte val tot gevolg met gelukkig alleen wat schaafwonden. Drie andere renners slipten ook met het achterwiel maar dat ging allemaal goed.    

Vanaf de klim eerst 2 tot 5% stijgingspercentage en de laatste 9 km volle bak tussen de 7 en 15%. Afzien dus en door het grint. Want boven aangekomen lag er nog flink wat sneeuw op onze route. Dus klunen vanwegde onberijdbare weg, maar evengoed ontzettend veel plezier daarboven bij een temperatuur van 6-7 graden. Daarna alleen nog maar naar beneden bij een slecht wegdek en zeer bochtige route. Deels in de regen reed een lid tot twee keer toe lek. De pechvogel van de dag want hij was het die eerder ook al viel. Al met al een zeer memorabele dag op de fiets en een mooi verhaal voor bij wijn of het verdiende biertje. 

 

 

Bergen liegen niet! Een eerste update van ons inmiddels derde Lenk-avontuur. Na een flinke bui die werd ingevuld door Cafee mit Kuchen, is dan toch een start gemaakt aan ons fietsweekend. Losrijden in de bergen... Een tocht van Lenk naar Grubenwald, naar Gstaad en naar Schonried. Een vijf-sterren tocht als het om het landschap gaat. En zo heeft iedereen het ook ervaren. Voor de benen de eerste test en daarvan weten we inmiddels... die test liegt niet. De pikorde is bekend. Morgen weer een dag met geweldige uitzichten, een klim van 18 kilometer en een afdaling met een deel onverhard: morgen de Strade Bianche di Simmental.... wij kijken er naar uit.  

 

 

INSCHRIJVING

LENK 2016

Nog maar twee plaatsen beschikbaar!!!

De deelnemers van editie 2015

We gaan weer voor een lang topweekend in de Zwitserse Alpen! Het LENK weekend zal worden georganiseerd op 2-3-4-5 en 6 juni 2016. Ook dit jaar gaan we het huis weer openstellen vanaf woensdag 1 juni om op donderdag (2 juni) de benen al warm te kunnen rijden in een korte tocht. Onze lange (90+ km) tochten rijden we op 3, 4 en 5 juni. Het exacte programma is nog niet bekend maar we gaan dit jaar weer voor een echte koninginnenrit en een sportieve uitdaging.

We hebben plaats voor 18 fietsers, dus schrijf snel in via de kalender op deze site! De kosten begroten we nu op 300 euro all-in (uitgaande van het door ons georganiseerde programma, extra terrasbezoek kan natuurlijk zorgen voor extra kosten). Meer en minder kosten, waaronder de kosten voor de extra dag, worden nadien of in Zwitserland verrekend.

De voorinschrijving staat vanaf nu open tot 31 maart en betalen doe je voor 15 april op rekening nummer

NL06RABO 015 8474 279 t.n.v. TWCWEERT onder vermelding van je eigen naam en TNV LENK 2016 

Legetøj og BørnetøjTurtle