Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
3
4
6
7
8
10
11
13
14
17
18
20
21
22
24
25
27
28
30
31

Sponsors

Login

Verslag Lenk 2014

Super weekend Lenk

In het 2e weekend van juni hebben 16 leden van TWC Weert en twee gastrijders een bezoek gebracht aan het plaatsje Lenk in Zwitserland. De verwachtingen waren vooraf hoog gespannen maar de verwachtingen zijn zelfs overtroffen. Het was echt een super weekend met een combinatie van uitdagend fietsen, saamhorighied en gezelligheid.

twc1

Een impressie van onze eerste dag in Lenk.

Donderdag vetrekken we rond 9.00 uur met zes auto's nadat de bagage, fietsen en proviand zijn ingeladen. Na 8 á 9 uur rijden komen we aan bij ons verbijf voor deze dagen chalet "Thuus" en worden we begroet door de gastheer/begeleider Eric . Een prachtig houten huis in echt Zwitserse stijl met uitzicht op de bergen waar je de sneeuw nog goed op ziet liggen. We worden verdeeld over de drie verdiepingen van het chalet en iedereen zoekt zich een slaapplek en slaapmaatje(s). John onze chef-kok van dit weekend start met de voorbereidingen voor het eten. Een geweldige pasta wordt geserveerd waarbij de rucola en parmazaanse kaas en de lekkere salade van Michiel niet ontbreekt. Op de 1e verdieping is een mooie ruimte waar we met zijn allen te gelijkertijd kunnen eten. De sfeer is direct goed. Na de afwas staat er nog een wandeling door de natuur op de planning en naa een afzakkertje gaat iedereen naar bed.

Vrijdag staan we op met stralend weer en maakt iedereen zich klaar voor de eerste tocht met drie beklimmingen. Voor we vertrekken genieten we van een goed ontbijt. Elke ochtend worden er verse broodjes bij de bakker gehaald. De jam blijkt zeer populair. Sommige van ons hebben teveel naar de Jumboreclame (hagelslag) gekeken er wordt namelijk dik gesmeerd. Rond 9.30 uur vertrekken we voor onze eerste tocht. We rijden eerst een kilometer of 15 vlak (2% tot 3% wordt hier gewoon als vlak gerekend) en dan staan we voor de eerste klim van de dag de Jaunpass. Een klim van ruim 8 kilometer met een stijgingspercentage van 8% tot 11% en derbij was de temparatuur inmiddels gestegen tot 30 graden. Iedereen begint met goede moed aan de beklimming en kiest zijn eigen tempo. Voor sommige is de klim te heftig zeker met deze temparaturen. Op de klim is geen enkele plek om even te herstellen dus je moet door of even van de fiets en een stukje lopen. Door de goede coaching en aanmoediging van Eric onze begeleider komt iedereen rond 11.00 uur boven. Deze klim was voor velen een nieuwe ervaring.  Boven op de berg genieten we van een kop koffie met gebak en na de groepsfoto vertrekken we naar de volgende beklimming de Mittelberg. Deze klim van 8 kilometer is op te delen in twee stukken. De eerste 4 kilomter kennen een wisselend stijgingspercentage van 4% tot 7% vervolgens kom je na ongeveer 4 kilometer bij een rivier en draai je naar links voor het tweede deel van de beklimming met en stijgingspercentage van 8% tot 12%. Je fiets in deze klim tussen de koeien door. Na deze klim kunnen de dalers aan het werk. In ons midden hadden we een echte specialist. Gastrijder Jan had moeite met klimmen maar zeker niet met dalen. Hij behaald in de afdaling een snelheid van 87 kilomter per uur maar toch vestigde hij geen record want René ging hem met 93 km per uur voorbij. In de afdaling scheurt Ton zijn buitenband. Gelukkig heeft Jan alles wat maar kapot kan gaan bij zich. De buitenband wordt vervangen en we kunnen weer door. Na de afdaling golven we door het landschap en rijden we weer richting Lenk. Voor Lenk pakken we nog een kortere klim en na 80 kilometer en 1.800 hoogtemeters zijn we weer bij ons chalet Thuus. Het glas wordt geheven op de eerste rit waar sommige twijfelen of ze de komende dagen nog wel behoefte hebben aan zo'n zware tocht.  Onze chefkok stookt buiten de BBQ aan en na een heerlijke douche genieten we van een lekker stukje vlees in de buitenlucht sommige zijn al in oranjestemming en hebben zich al oranje gekleed. Om 21.00 uur gaat iedereen naar de bovenste verdieping waar Peter een TV studio heeft ingericht waar we met 19 man kunnen zitten. Gezamelijk kijken we naar de schitterende wedstrijd tussen Spanje en Nederland. Zeker in de tweede helft nam de stemming in de kamer toe. 

Zaterdag staat er een rustdag op het programma. Maar doordat de wielerwedstrijd Dauphine Liberé de etappe vandaag eindigd in Zwitserland besluiten we om 's middags naar de finish te gaan kijken. Na het ontbijt pakken we de fiets om de beentjes los te trappen en hebben we een trip van 30 kilomter naar een waterval. Uittrappen is in deze omgeving ook iets anders als bij ons. Toen we terugkamen hadden we toch nog 350 hoogtemeters te pakken. Maar goed we hebben een schitterende waterval gezien.  Na een douche vertrekken we met de auto's naar de finishplaats van de Daupine. Door het bergachtige landschap rijden we bijna 200 kilometer en komen uit op het parkours. We rijden de laatse berg van 12.6 kilometer op om zo dicht mogelijk bij de finish te komen. Een prachtige klim met de auto langs alle plaatsjes en campers want de sfeer langs de route is al goed. 1.5 kilometer voor de top worden we door de organisatie aan de kant gezet en beslutien we te voet verder te gaan. Onderweg wordt de naam van Wilco Kelderman nog op de weg gespoten maar ook TWC Weert wordt op het wegdek aangebracht. Bij de finish is het naar onze verbazing is het nog niet druk. We kijen wat rond en eten een broodje. Na ongeveer een uur komt de eerste beweging. De bussen van de teams komen boven en moeten parkeren op de stuwdam achter de berg een mooi schouwspel. Op een groot scherm kunnen we de koers volgen en zien dat Liebe Westra de hele dag mee voorop heeft gelegen maarhet peleton met de toppers naderen snel. Liebe moet lossen en twee astana renners rijden op kop en lijken de rit te gaan winnen. In de laatste kilometers gaat de aandacht uit naar de strijd tussen Contador en Froome die wordt gewonnen door Contador die hiermee de gele trui van Froome overneemt. Door de aandacht voor dit tweetal is bijna aan iedereen ontgaan dat er nog een strijd bezig is om de ritoverwinning. In de laatse meters weet Liebe Westra nog net voor de stilgevallen Astana renenrs te kruipen en valt letterlijk als eerste over de meet. Leuk dat net vandaag een Nederlander mag winnen. Wilco Kelderman heeft Froome en Contador net niet kunnen volgen en zakt hierdoor naar de vierde plaats in het klassement maar behoudt de witte trui. We gaan snel naar de huldiging waar we enorm dicht bij de renners kunnen komen en sommige nog een praatje kunnen maken met Wilco Kelderman of zelfs op de foto gaan met Contador. Een leuke ervaring. We rijden terug naar Lenk en genieten hier wederom van een heerlijke pasta en krijgen nog een paar daaltips van Jan voor de volgende dag.

Zondag staat de tweede serieuze fietsdag op het programma met drie beklimmingen over 120 kilometer. Zes renners beslutien an de ervaringen van vrijdag een lichtere route te kiezen en fietsen naar het meer van Geneve. Met de auto ridjen we naar het plaatsje Gruyere. Vanaf hier vertrekken we naar de Mittelberg die we voor de tweede keer beklimmen. Op de helft van de Mittelberg twijfelen twee renners of ze nog wel door willen. Eric overtuigd ze dat het tweede deel van de dag aanzienlijk lichter is. Ze besluiten door te gaan waar ze achteraf geen spijt van hadden. Vervolgens naar de col de Pillon. Een stevige klim maar met zes kilometer een stuk korter als de andere beklimmingen en tevens zitten er stukken in waar je kunt herstellen. Boven bij de skilift aangekomen genieten we van een kop koffie en een broodje. We vetrekekn voor het tweede deel van de rit maar het weer wordt aanzienlijk slechter. Na een aantal kilometer krijgen we een stevige regenbui op ons. De temparatuur daalt meteen van 23 graden naar 12 graden. Steenkoud beginnen we aan de derde klim van de dag. Ook deze klim is goed te doen. Boven op de berg wordt er gewacht en als iedereen boven is laten we ons weer naar beneden vallen. De laatste 30 kilomter van de rit dalen we voortdurend. Door de harde wind is het wel lastig om bij elkaar te blijven. Na 120 kilomter en 2.300 hoogtemeters komen we weer in Lenk aan.  Na een douche vertrekken we naar ons laatse avondmaal. Eric heeft een mooi plekje op een berg uitgezocht. Via een slingerpad waar precies één auto op past rijden we naar boven. Boven aangekomen kunnen we genieten van een schitterd uitzicht. Na het eten weer dalen naar beneden en terug naar huis.

Maandag is het opruimen en inpakken. Rond 9.30 uur vertrekt iedereen weer en komen we moe maar voldaan rond 18.00 uur weer in Weert aan.

We kijken terug op een zeer geslaagd weekend. Het is niet van zelfsprekend dat als je met 19 mannen op pad gaat het zo gemoedelijk verloopt. Iedereen helpt elkaar daar waar nodig. De sfeer was TOP!

Serge, John en Peter bedankt voor dit mooie weekend. Het was perfect georganiseerd.

Ook een dank aan gastheer Eric. Ook de tips onderweg waren zeer leerzaam en de begeleiding was perfect. 

Een compliment aan de gastrijders Jan en Paul die zich moeiteloos hebben inpast in de TWC Weert groep. 

 

Een Super weekend Lenk dat smaakt naar meer! 

 Meer foto's op:

 TWC weert Picasa Web

Legetøj og BørnetøjTurtle