Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
3
4
6
7
8
10
11
13
14
17
18
20
21
22
24
25
27
28
31

Sponsors

Login

Lang Weekend naar Lenk 2014

Lang Weekend Lenk volgeboekt

12 tot 16 juni Fietsen in Zwitserland!

Het laatste ticket is ook vergeven. De reis is volgeboekt.

Had je meegewild? Geef je gegevens door en we benaderen je als er een plek vrij komt.

Op donderdag 12 juni vertrekken we naar Lenk in het Simmental in Zwitserland. We zullen te gast zijn in het chalet THUUS (www.huisinlenk.nl).

 

 

Het programma in Lenk is nog niet definitief, maar we gaan uit van een aantrekkelijk fiets, wandel en bourgondisch programma.

We zetten 2 langere (90-100) fietstochten en een korte tocht tussendoor op het programma. Op basis van de huidige aanmeldignen kunnen w estellen dat we geen wandelprogramma organiseren. Er zijn alleen maar fietsers. Fietsers die ter plaatse besluiten niet op te stappen kunnen uiteraard altijd zelf gaan wandelen.

De reis omvat

• 4 overnachtingen in Chalet Thuus
• Fiets-clinic 'klimmen en dalen"
• Begeleiding, verzorging en organisatie van de fietstochten
• Relaxavond in hot-tub
• Afsluitende 'luxe' BBQ
• Pasta avond

De organisatie bestaat uit:
John de Veen
Peter van Osta
Serge van den Berg

Opgeven kan uitsluitend nog via de kalender op deze website. Er zijn 18 plaatsen, vol is vol !

 

Locatie

We zullen te gast zijn in het chalet "Thuus" (voor informatie zie www.huisinlenk.nl ) bij eigenaar en ex. topamateur Eric van Bree. Eric zal tevens onze gids zijn en een klim en daal clinic geven. Voor diegene die dat willen is er ook de mogelijkheid om wandelingen te maken. Eric verzorgt daarvoor de routes.

 

 Nieuwsbrieven

3e nieuwsbrief LENK

Beste sportvrienden,

Wederom een update... met wederom nieuwe en belangrijke informatie

Het huis: Thuus

Zoals bekend slapen en verblijven we in Thuus. Het huis heeft 6 slaapkamers, met veelal 2 persoons bedden her en der een stapelbed en her en der een enkel bed. Er is vooralsnog geen kamerindeling, dat mogen jullie zelf uitmaken. De enige indeling die er is, is dat Eric van Bree, Serge van den Berg, Peter van Osta, John de Veen bij elkaar liggen omdat die mogelijk net wat eerder de wekker zetten om iedereen uit bed te rammelen.

Beddengoed / witgoed

Chalet Thuus voorziet in beddengoed. Na het weekend wordt dat in de gang van het huis op de grond verzameld en c’est ca.

Wel meenemen: eigen handdoeken !

Programma op de fiets

De in nieuwsbrief 2 vermelde tijden zijn ietwat aangepast en de routes wijken licht af van eerder vermelde routes. Op de laatste pagina van deze nieuwsbrief voor jullie een te printen totaalprogramma, zodat niemand meer aan de organisatie hoeft te vragen ‘wat we nu gaan doen... ‘

Voor de duidelijkheid: Op zondag rijden we de route van de Gruyere Cycling Tour. Dit is de route van een erkende cyclosportieve wedstrijd die op 31 augustus wordt verreden. Wij rijden dezelfde route, maar niet de georganiseerde cyclo.

Recreatief programma buiten de fiets

Op vrijdag start het Nederlands elftal met het WK voetbal: de wedstrijd tegen Spanje begint om 21:00 uur. Wij zorgen voor een mooie voetbal-kijk-avond en starten onze geplande barbecue iets eerder zodat we tijdig klaar zijn! Ook de andere avonden is er de mogelijkheid om het voetbal te kijken.

Op zaterdag is er met name na de lunch in LENK tot aan het diner, tijd voor jullie zelf. Sommigen zullen de fiets willen prepareren voor zondag (we vertrekken op tijd voor de uitdagende Gruyere tocht). Sommige willen een souvenir kopen en anderen willen vooral het terras verkennen. Diegene die dat willen kunnen ook de bergbahn nemen

en naar de top (Leiterli) van het skigebied gaan voor een pilsje op hoogte (kosten 25 euro retour, of 15 voor het halfstation Stoss). Eric zal ook zorgen voor een hete of warme HOTTUB voor diegene die de spieren willen ontspannen. Zaterdag staat naast het fietsen in het teken van ontspanning, gezelligheid en het verkennen van LENK und umgebung.

LET OP: mensen die op zaterdag niet willen fietsen maar de benen de rust geven kunnen evengoed aansluiten bij de lunch (even een auto pakken) maar ook wandelen etc etc...

Op Zondag starten we in het middeleeuwse bergdorp Gruyere, de naamgever van de bekende kaas en de regio. Dit prachtige dorp is zeer de moeite waard en onze gids Eric van Bree trakteert ons op ‘Kaffee mit kuchen’ alvorens we starten.

Eten onderweg

Tijdens het fietsen neemt iedereen zelf 1 of 2 bidons mee, evenals repen. Voor de tochten ontbijten we stevig, tijdens de tochten mag je koffie/thee en een stuk gebak verwachten wat we zelf aanvullen met enkele repen. Dat zal voor iedereen voldoende zijn.

Mocht je twijfelen: neem dan geld (bijv. 5 Zwitserse Francs) mee. Met name tijdens de tocht op zondag passeren we op en na de Col des Mosses verschillende dorpjes en tankstations om een mars of andere snack te krijgen.

Wij hebben gezorgd voor de volgende rustplaatsen:

13 juni Vrijdag 14 juni Zaterdag 15 juni Zondag

: 80 kilometer, na 29 km koffie en gebak ca. 12.00 uur
: 40 kilometer: na 30 lunch ca. 12.00 uur
: 115 kilometer: na 63 kilometer koffie en gebak ca. 14.00 uur

Klimverzetje?

Het lijkt vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je makkelijk kunt trappen. Diegene met een tripple kunnen waarschijnlijk met een 12-25 of 27 cassette volstaan. Heb je een compact (50/34 of 52/36) of zelfs een dubbel (53/39) dan moet je er wel voor zorgen dat je ook op lange klimmen soepel kunt blijven draaien. Een 12-28 of zelfs 12-30 kan geen kwaad. Met plezier blijven fietsen is belangrijker dan het verzet. Let wel op de kettinglengte bij het gebruik van grote binnenbladen op de cassette. Je fietsenmaker kan je adviseren !

Klimmen en dalen

Eric van Bree gaat ons tips geven bij het klimmen en dalen (juiste verzet, gebruik van de beugels etc). Een aantal afdalingen (Mittelberg en Pillon) zal hij voorop rijden. Soms staan er namelijk vee-hekken over de weg en hij weet waar deze staan. Als je het niet weet en je schrikt ervan ligt een valpartij op de loer met alle gevolgen van dien.

Regels:

- Na elke klim en na elke afdaling wordt gewacht op de rest en we stoppen op een veilige plek langs de weg.
- sommige afdalingen worden voorgegaan door Eric

Thuisblijvers

We hebben nog niet van iedereen thuisblijfnummers: Geef naam en nummer door via de e-mail voor diegene die dat nog niet gedaan hebben.
Het verzoek is om tijdens de tochten je mobiele telefoon mee te nemen en geluid op het hoogste niveau te zetten, er wordt een lijst gemaakt met alle telefoonnummers.

Fietskleding

Wij verzoeken iedereen vriendelijk om vrijdag en zondag in het nieuwe tenue te fietsen. Er worden dan foto’s gemaakt tijdens de tocht. Er is uiteraard een wasmachine in het huis, maar houdt er rekening mee dat je extra broeken en shirts meeneemt.

Huisregel

Nog maar even. Zowel op de fiets al buiten het fietsen helpen we elkaar en werken we aan een gezellig sportief weekend. 

 

 

 

 

Legetøj og BørnetøjTurtle