Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

Sponsors

Login

Weekend Ruhrsee

Geslaagd weekend

Ruhrsee

 

De voorgaande week was het weer bar slecht. Welk weer zouden de weergoden voor ons in het weekend in petto hebben.

17 leden hebben zich aangemeld voor dit uitdagende weekend. We vertrekken omstreeks 09.00 vanaf Hans Struijk naar Nideggen Schmidt. Om 10.30 arriveren we in hotel Roebb. Rene Neele is al ter plekke en voegt zich tijdens de brunch bij de groep. Na de brunch maken we ons op voor de 1e rit. We rijden van Nideggen richting Heimbach en terug. De tocht is ca 100 km lang.

Onderweg besluiten 2 leden de route in te korten. De overige 15 leden vervolgen hun rit. Het is geweldig fietsweer. De beklimmingen zijn lang. De hellingspercentage varieert tussen 5- 15 %.  Op het einde splitst de groep zich in tweeën. De ene helft rijdt ruim 60 km en de andere helft rijden 100 Km. 

Als we allen zijn teruggekeerd bij het hotel worden de Erdinger flessen aangerukt. Er wordt veel drank geschonken om het verloren vocht bij te tanken. We concluderen dat we een geweldige dag hebben gehad met geweldig weer. De omgeving is erg mooi! ’s Avonds krijgen we een 3 gangenmenu geserveerd. Op het einde van de dag gaan we tevreden en voldaan slapen. De kamers zijn Luxe en het eten is heel lekker.

dag 2

Na het ontbijt pakken we in en vertrekken naar Mechernich voor de 2e rit. Rene en Albert gaan niet mee maar rijden met de fiets van Nideggen rechtstreeks naar Weert (137 km). In Mechernich zetten we auto’s bij het station en maken ons klaar voor de 2e en laatste rit van 50 Km.

René en Albert klaar voor de terugrit

De zon schijnt en het is nagenoeg windstil. De tocht gaat over binnenwegen. Deze tocht geeft weer een hele andere indruk van het mooie gebied. Onder leiding van Peter wordt de tocht verreden. Het eerste en laatste gedeelte is heuvelachtig maar het middenstuk is redelijk vlak. Als we de route hebben volbracht dan gaan we gezamenlijk lunchen bij het cafetaria van het station. Na het nuttigen van de lunch maken we ons klaar voor de terugreis. Om 16.15 arriveren we bij Hans Struijk in Weert.

Iedereen was zeer tevreden over het weekend. Het waren 2 fantastische dagen. We hebben onderweg 1 x lek gereden.Het was prima fietsweer en de medewerkers van hotel Roebb hebben ons geweldig in de watten gelegd.Het belangrijkste is dat we samen er een heel gezellig weekend van gemaakt hebben! Met de groep is besloten dat we in 2018 het weekend Ruhrsee weer gaan organiseren.

Met een vriendelijke groet,

Organisatie: Sven, Ton, Juriaan, Peter van O., Martin 

Legetøj og BørnetøjTurtle