Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

Sponsors

Login

Verslag Kalterherberg 2016

Weekend Kalterherberg

weer geslaagd!

 

Wegens gebrek aan een actieve foto van de editie 2016 een foto van 2015

Kaltherherberg 2016

Zaterdag 3 september staan 12 leden van onze club op de parkeerplaats van onze sponsor Hans Struijk klaar voor vertrek om ons jaarlijkse weekend Kaltherherberg te beleven. Jan en zijn broer Piet rijden de bus om ons, indien nodig, geestelijk en fysiek, maar vooral technisch te steunen.

Drie andere leden van de club vergezellen ons op de eerste kilometers tot in Maaseik. Hun kopwerk bespaart ons de kracht die wij later hard nodig zullen hebben in de heuvels. Behalve wat wegomleggingen die we moeiteloos volgen, verloopt de tocht door de Limburgse heuvelen voorspoedig. Leden van de commissie hebben onder leiding van Derk de route eerder gefietst en weten nu probleemloos de weg.

Vlak over de grens met onze zuiderburen gebruiken we de lunch op de locatie waar we al bekend mee zijn. Alleen is het Ton pas op het laatste moment gelukt een afspraak te maken waardoor de maaltijdkeuze beperkt bleef, in dit geval het typische “wielrennersvoedsel” kippastei. We maken er geen punt van en we eten de pastei met smaak.

De omstandigheden zijn nagenoeg ideaal: ongeveer 23 graden, de zon erbij en nauwelijks wind. Wat wil een fietser nog meer? Wat fietsers in België verwensen is de toestand van het wegdek. Als je met de auto door België rijdt, dan is het door de vering te hebben, maar op de racefiets sloopt het krachten als je een lange afstand fietst én flink wat bergop en bergaf moet. Na de lange klim in de bossen langs het stuwmeer op, stapt Peter Z. bij Jan en Piet in de bus. Zijn nek draait niet helemaal soepel op zijn schouders.

Enkele kilometers vóór Kaltherherberg worden strategische posities in het peloton ingenomen, want de eerst aankomende bij het hotel wacht nagenoeg eeuwige roem. De gedoodverfde winnaar werd tweede. Wie werd ook alweer eerste?

Aangekomen bij Hotel Hirsch in Kaltherherberg wordt meteen het terras opgezocht. Moe, de een wat meer dan de ander, laten we ons in de stoelen zakken en halen bier dat we nodig hebben om de vochtbalans te herstellen. We proosten op de gezondheid van Jurriaan. In de zon is het prima zitten. Sommigen moeten nog snel gaan douchen als we naar binnen worden geroepen voor het diner. De anderen hebben al eerder gedoucht. Na een eenvoudige en voedzame maaltijd blijven we in het restaurant hangen. Nog steeds goed lettend op onze vochtbalans.

’s Morgens blijkt het te hebben geregend en er zijn nog meer buien te verwachten. Na het gezamenlijke ontbijt vertrekken we om negen uur. Regenjasjes en overtrekschoenen aan of bij de hand. Het blijft tot een uur of twaalf droog, maar we worden toch nog nat van het opspattende regenwater. De Ardennen bieden een heel mooi decor om in te fietsen. We genieten en vorderen voorspoedig ondanks de pikzwarte wolken die dreigend in de lucht schuin voor ons hangen. Na het hoogste punt (693 m) van België te hebben gepasseerd, dalen we in vliegende vaart, over een, bij uitzondering, goede weg richting Nederland. Alles gaat goed.

Vlak voor ons rustpunt, Het Hijgend Hert in Vijlen, begint het te regenen. Na een erg sterk smakende soep en broodjes, vertrekken we. Nu hebben we allemaal onze regenjasjes en overschoenen aan.

Het laatste deel van de tocht verloopt goed. Een paar sterke jongens voorop die een voor de anderen goed te volgen tempo onderhouden.

Om een uur of drie zijn we terug in Weert en kijken terug op twee mooie fietstochten, goede maaltijden en gezellig samenzijn. Kortom een geslaagd weekend.

De leden van de commissie Kaltherherberg, Peter, Ton, Jurriaan en Sven hebben hun eerste bijeenkomst al gepland om te kijken wat ze volgend jaar voor onze club kunnen betekenen.

Succes!

Legetøj og BørnetøjTurtle