Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

Sponsors

Het Energiebureau

Login

Verslag Kalterherberg 2014

Weekend Kalterherberg weer geslaagd.

 

 

Op 6 en 7 september stond weer het jaarlijkse fietsweekend naar Kalterherberg (D) op het programma. Op zaterdagmorgen stonden 18 renners klaar voor dit uitdagende maar vooral ook gezellige weekend. Ook dit jaar is Piet weer bereid gevonden om de volgwagen te besturen dit jaar vergezeld door Luuk. Een aantal leden die niet meegaan komen ons moet in spreken en uitzwaaien. Dit wordt erg gewaardeerd. Nadat de spullen zijn ingeladen vertrekken we stipt om 9.30 uur richting Maaseik en vervolgens richting Valkenburg. De temperatuur is goed maar de luchtvochtigheid is hoog waardoor het een beetje benauwd aanvoelde.

De rit verloopt goed tot het terrein wat glooiender wordt. Net voor Valkenburg krijgen we te maken met een gebroken spaak. Een nieuwe wiel uit de volgwagen bied de oplossing. Via Valkenburg waar we de stevige hellingen een klein beetje proberen te meiden gaan we via de pas van Wolhaag naar Gemmenich waar we stoppen voor een lunch. De bekende stokbroden (het zijn hele jongens) staan al klaar bij aankomst. Nadat de inwendige mens weer goed is voorzien vertrekken we voor het tweede deel van de dag.

Vanaf dit punt is het parkoers niet meer vlak maar blijft glooien. Iedereen komt het zwaardere terrein goed door en we naderen de stuwdam. Vanaf dit punt kan de volgwagen niet mee en pakt een alternatieve route om ons boven bij de beklimming weer op te wachten. De klim bij de stuwdam is een mooie klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 5% tot 6%. Voor de haantjes onder ons ontspint hier altijd een strijd om wie het eerste boven is. Op de beklimming krijg de pechvogel van de dag na de gebroken spaak te maken met een afgelopen en vastgeslagen ketting. Gelukkig zaten er nog drie renners achter hem die hem konden helpen de ketting weer op de juiste plaats te leggen.

Iedereen komt goed boven en we zetten koers richting Kalterherberg via een lange weg met een hellingspercentage van 2% tot 3% met uitschieters naar 5% .

We maken ons op voor de laatste klim van de dag. Een beklimming die ons in net dorpje Kalterherberg brengt. Ook hier ontspint zich de strijd wie het eerste bij het hotel Hirsch is. Erik mag zich de winnaar van de dag noemen.

Moe maar voldaan komt iedereen aan bij het hotel en start het lessen van de dorst en komen de grote verhalen los. Rond 19.30 uur moeten een aantal renners zich nog haasten om in ieder geval gedoucht en op tijd aan tafel te zitten. We wachten nog op een renner die vandaag een toertocht met zijn werk heeft verreden en van daaruit per fiets naar Kalterherberg zou komen. Er is via sms contact en hij is onderweg maar als het donder wordt maken we ons toch ongerust zker als hij ook zijn telefoon niet meer opneemt. Rond 20.30 uur komt hij zwaar vermoeid uiteindelijk binnengevallen.  Na een stevige maaltijd besluiten de meeste om het bed op te zoeken. Een aantal pakt nog een afzakker. Even na middernacht is iedereen onder zeil.

Op deze dag hebben we 120 kilometer gereden in een gemiddelde snelheid van 25 tot 26 kilometer per uur. We hebben 1.250 meter geklommen en 720 meter gedaald.

De volgende morgen zit iedereen al weer tijdig aan het ontbijt. Nadat alles weer is ingeladen vertrekken we onder een stralend zonnetje voor de terugrit. De temperatuur is met 12 graden nog fris en dat merken we ook in de afdalingen. Vandaag moet er ook geklommen worden maar staat de dag toch in het teken van de lange afdalingen waar de snelheidsduivels hun record willen verbreken. De hoogst gehoorde snelheid was 89 km per uur. Na de afdalingen kunnen de jasjes weer uit want de temperatuur is inmiddels opgelopen naar een lekkere 20 graden. De terugrit verloopt verder probleemloos iedereen kan het tempo goed volgen maar door de vele korte klimmen en afdalingen moeten we wel regelmatig groeperen. We gaan weer richting Nederlandse grens via Mechelen rijden we naar Nattenhoven waar we onze vaste rustplaats hebben. Net voor aankomst bij restaurant de Lombok krijgen we nog te maken met ene lekke band. Terwijl de pechvogel zijn wiel wisselt schuift de rest binnen aan tafel waar de broodjes klaar staan. Na 100 kilometer klimmen en dalen was iedereen hier wel aan toe. We maken ons op voor de laatste 35 kilometer. Iedereen is ondanks de inspanningen van de twee dagen nog redelijk fit en we rijden in een strak tempo terug naar Weert.

Aangekomen bij Sponsor Fietsspecialist Hans Struijk staat het ontvangstcomité bestaande uit twee dames al klaar. Na elkaar te bedanken voor de prettige dagen vertrek iedereen naar huis.

Op deze dag hebben we 140 kilometer gereden in een gemiddelde snelheid van 28 tot 29 kilometer per uur. We hebben 780 meter geklommen en 1.300 meter gedaald.

We kijken weer terug op een zeer geslaagd weekend.  

Legetøj og BørnetøjTurtle