Zondag 3 juli 2022

Voorinschrijven of GPX downloaden via de fietssport.nl:

De toertocht voor de racefietsers

De recreatieve toertocht

Of sneller inschrijven door de inschrijfkaart te downloaden, uitprinten en invullen.

 

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
4
5
7
8
11
12
14
15
18
19
21
22
25
26
28
29

Sponsors

Login

Elfstedentocht 2019

9 leden van TWC Weert

hebben de fiets-elfstedentocht uitgereden

op 10 juni 2019

Team TWC Weert 2019

Zondagmiddag vertrokken de negen deelnemers van TWC Weert naar Bolsward om de volgende dag deel te nemen aan de fiets-elfstedentocht over 235 km. In Bolsward was het 's middag al gezellig druk. Alle terrasjes en restaurants zaten vol. Gelukkig was het Italiaans restaurant al gereserveerd en konden we direct aan tafel. Het was leuk om Maarten van de Weijden hier nog even te spotten die hier ook even zijn pizza kwam eten. Na nog even in het feestgedruis te hebben gehangen was het tijd om onze slaapplaats op te gaan zoeken, 10 km van de start konden we in een afgelegen boerderij slapen op een grote leuk ingerichte slaapvleugel. 

De volgende dag was het vroeg op. TWC Weert was ingedeeld in een late groep 17 met een starttijd van 7:08 uur. Het was erg druk bij de start omdat veel deelnemers met vroeger starttijden hadden besloten later te vertrekken om zo de regen te mijden. Om 7.15 uur konden we dan langzaam gaan bewegen richting de eerste stempelpost van de dag. De eerste 30 km was het erg druk op de route en door de regen was het voortdurend opletten. Toch ging het even fout. Bij het inrijden van een dorpje was er voor ons een valpartij. Oorzaak spekgladde klinkers. Door de opstopping gingen er ook drie van onze dames onderuit. Na bekomen te zijn van de schrik bleek de schade mee te vallen met wat blauwe plekken en een gekneusde en bloedende vinger. Na hulp van omwonende konden we weer verder.

Voor Martin bleek het tempo te hoog en hij besloot zelfstandig verder te gaan. Achteraf een goede keuze want door zijn eigen tempo te rijden en aan te sluiten bij andere groepjes heeft hij de tocht wel volbracht. De eerste 90 km waren zwaar door de harde tegenwind met een kracht van 3 tot 4. Vanaf Dokkum kregen wat meer de wind in de rug. Bij alle 15 stempelposten was erg erg veel gezelligheid en onderweg werden we voortdurend aangemoedigd door mensen langs de kant. Vanaf Stavoren kregen we de laatse 30 km weer vol de wind tegen maar ondanks dat konden we het tempo er goed inhouden.  Vlak voor Bosward zag de lucht er steeds dreigender uit maar we zijn uiteindelijk rond 19.30 uur droog aangekomen en bij de streep in Bosward was er de voldoening. Volbracht......... na een valpartij, 2 lekke banden en met een bewogen gemiddelde van 26,9 km per uur.

Na het ophalen van de laatste stempel was daar natuurlijk het Elfstedenkruisje en vervolgens trots samen op de foto.

Een mooie tocht met erg veel sfeer en zeer goed georganiseerd. Een aanrader voor alle leden van TWC Weert. 

Op naar de volgende keer. 

Miranda en Ellen enorm bedankt voor de goede organisatie. Team TWC Weert bedankt voor de gezellige dagen. 

 

Informatie aankondiging.

Na het succes van vorig jaar staan er ook dit jaar weer 9 enthousiaste leden van TWC Weert aan de start van de Elfstedentocht. Op 9 juni vertrekken zij richting Friesland waar ze overnachten in een B&B in Aarum. Na een heerlijk diner en een goede nachtrust vroeg uit de veren want er wordt in Bolsward gestart tussen 5.00 en 8.00 uur in de ochtend. Onderweg worden de 11 stempels opgehaald en is de finish na 235 km ook weer in Bolsward. De deelnemers hebben er nu al zin in en hopen op geweldig fietsweer en op de mentale ondersteuning van alle TWC Weert leden gedurende de velen uurtjes dat de deelnemrs op de fiets zullen zitten!

Deelname kan alleen op basis van voorinschrijving. De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Aanmelden is dan ook niet meer mogelijk. Heb je toch nog interesse laat het dan weten aan Miranda dan kan ze je op de reservelijst zetten voor het geval een van de deelnemers onverhoopt uit mocht vallen.

 

Deelnemers veel succes met deze leuke uitdaging.

Legetøj og BørnetøjTurtle