Binnenkort zijn de foto's en video van de Land van Horne MTB toertocht 2019 beschikbaar

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
4
6
8
11
13
15
18
20
21
Datum : donderdag 21 November 2019
22
23
25
26
Datum : dinsdag 26 November 2019
27
28
Datum : donderdag 28 November 2019
29
30

Sponsors

Ton Tindemans

Login

Uitnodiging MTB Club Weert

Uitwisselingsrit 

MTB Club Weert

geslaagd

Zondag heeft de eerste uitwisselingsrit van leden van TWC Weert met de leden van MTB Club Weert plaatsgevonden. TWC Weert was met 10 leden vertegenwoordigd en de MTB club Weert met ruim 15 leden. Door de slechte omstandigheden in het bos in het Oeterdal is er gekozen voor een route richting het Leudal. We vertrekken met één TWC Weert lid minder. Ook de MTB Club Weert heeft de regel tijd is tijd. Via de IJzeren Man gaan we richting Ell. De weersomstandigheden zijn prima ondanks de motregen. Omdat we met een grote groep zijn is er voor gekozen om regelmatig over de weg te rijden of goed berijdbare zandwegen. In het Leudal aangekomen begint het echte werk. Het heuvelachtige terrein en plaatselijke modderige terrein laat de echte mountainbikers opbloeien. Regelmatig wordt er gestopt om de groep weer bij elkaar te laten komen. Na de mooie rit door het Leudal gaan we weer richting Weert.

 

In actie in het Leudal

Voordat we het Leudal verlaten krijgen we nog te maken met een valpartij. Een mountainbiker van TWC Weert blijft in de modder steken, raakt een tak en gaat onderuit. De mountainbiker die achter hem reed kon hem niet meer ontwijken en ging er vol overheen. Het resultaat: rem kapot en de voorband lek. Bij het oplossen van de lekke band komen we tot de conclusie dat niet iedereen zijn reserve spullen op orde heeft. De pechvogel had in plaats van een mountainbike binnenband een racefiets binnenband bij zich een lid dat de helpende hand toe stak en zijn reserveband ter beschikking stelde kwam tot de conclusie dat hem de laatste keer toch vergeten was te plakken. Uiteindelijk een 28" binnenband in een 26" gelegd en we konden verder. Met een half uur vertraging gaan we richting Weert. De laatste kilometers zit één van de mountainbiker er doorheen. Met hulp van andere wordt hij richting Weert geholpen. Door de opgelopen vertraging is niet iedereen meer in de gelegenheid om mee te gaan naar Partycentrum voor koffie met gebak. Van de overig gebleven renners wordt nog een groepsfoto gemaakt en vervolgens wordt er nog even nagepraat onder het genot van koffie met een lekker stuk vlaai. Het was een geslaagde uitwisselingsrit die vraagt om een vervolg. In de zomer  zal TWC Weert een uitwisselingrit op de racefiets organiseren. 

Namens alle deelnemers van TWC Weert hartelijk dank aan de MTB Club Weert voor de uitnodiging en organisatie van deze utiwisselingerit. Een geslaagd innitiatief. 

 

 

Voor meer foto's klik op foto's met dank aan René

Legetøj og BørnetøjTurtle