Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
2
3
6
7
9
10
13
14
21
23
24
27
28
30

Mededelingen

 • Belangrijke data:

  Zaterdag 25 september Clubfeest

  17 oktober Slotrit wegseizoen

  24 oktober openignsrit MTB seizoen

  7 november Land van Horne MTB toertocht

  31 december Oliebollentocht

   Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Login

Welkom op de website van Toer- en WielerClub Weert

Simac Ladies Tour 2021

Gaat door!

Update 9 augustus 2021

De burgemeesters van de etappeplaatsen hebben groen licht gegeven voor de organisatie van de Simac Ladies Tour. De etappe Stramproy - Weert op vrijdag 27 september gaat dus door maar er gelden wel enkele beperkingen. Zo mogen er geen side-events georganiseerd worden en is er geen ploegenpresentatie. De start vindt plaats in een afgeschermd gebied bij sporthal de Grenslibel in Stramproy en de finish is bij het haventerrein aan de Industriekade. Hier wordt een bezoekersvak ingericht waar maximaal 750 mensen plaats mogen nemen. Wil je aanwezig zijn bij de finish dan kan dat. Je kunt het bezoekersvak bereiken via de Kazernelaan en dan de Havenweg. Om plaats te kunnen nemen in het bezoekersvak is het nodig dat je een geldige QR code kunt laten zien of een negatieve test die niet ouder is dan 24 uur dan wel een herstelformulier. Komt op tijd doch uiterlijk 12:30 uur. De controle kan wat tijd in beslag nemen. De rensters passeren de finishlijn twee maal. De finish wordt verwacht rond 14:30 uur. 

Update 5 augustus 2021

Maandag 2 augustus heeft de overheid de nieuwe corona-maatregelen bekend gemaakt voor evenementen. De Simac Ladies Tour valt onder de "doorstroomevenementen" en voldoet zover wij het kunnen beoordelen aan de richtlijnen hiervoor.  Om het maximum van 750 aanwezige te kunnen waarborgen is er gekozen voor een andere opzet. De Finish zal niet meer plaatsvinden in het centrum van Weert maar er wordt uitgeweken naar het Haventerrein aan de Industriekade en daarnaast komen de plaatselijke rondes te vervallen. In de binnenstad kan de Simac Ladies Tour een aanzuigende werking hebben van winkelend publiek en is het maximum van 750 bezoekers niet te waarborgen. Op het Haventerrein is dit niet het geval en daarnaast is het haventerrein gemakkelijker af te sluiten. We realiseren ons dat dit de sfeer van het evenement ernstig beperkt maar het is de keuze tussen door laten gaan op deze wijze of geen Simac Ladies Tour. In verband met de corona-maatregelen zullen er geen side events plaatsvinden. 

Het is nu aan de gemeente Weert. De gemeente Weert zal het evenement toetsen aan de richtlijnen en uiteindelijk bepalen of er een vergunning wordt afgegeven. Er is vanuit de gemeente een positieve houding richting het evenement maar er is nog geen 100% zekerheid. De organisatie van de Simac Ladeis Tour is echter zeer positief gestemd en gaat door met de voorbereidingen. 

Verkeersregelaars gezocht

Om de verkeerssituatie rond de start en finish te kunnen waarborgen en de obstakels op de route te beveiligen hebben we weer verkeersregelaars nodig. Ook dit jaar doen we dit in samenwerking met TWC Stramproy en kunnen we ondanks de vakantieperiode weer beschikken over leerlingen van het ROC die zo weer ervaring op kunnen doen. Doordat er geen plaatselijke rondes worden gereden is het aantal locaties waar een verkeersregelaar moet staan minder geworden en moet het mogelijk zijn om alle plaatsen met vrijwilligers te kunnen bemannen ondanks dat we weten dat de Simac Ladies Tour dit jaar nog in de vakantieperiode valt. Na afloop komen we nog bij elkaar om een glaasje te drinken en ervaringen uit te wisselen. Ivm de corona-maatregelen is er geen buffet.  

Doordat we minder verkeersregelaars nodig hebben kunnen we de taken splitsen tussen de verenigingen. De volgende taken zijn gedefinieerd:

 • Bemannen startlocatie in Stramproy: TWC Stramproy (beschikbaar vanaf 9:30 uur)
 • Obstakels Stramproy: TWC Stramproy (beschikbaar vanaf 11:00 uur)
 • Opbouw finishlocatie TWC Weert, ROC (beschikaar vanaf 9:00 uur)
 • Bemannen finishlocatie in Weert: TWC Weert, ROC (beschikbaar vanaf 12:00 uur)
 • Obstakels Weert: TWC Weert (beschikbaar vanaf 12:30 uur)

Je kunt je opgeven voor de tijdvakken hele dag of middag. De definitieve tijden worden bekend gemaakt zodra de "Post- en Taakinstructie" is goedgekeurd. Er worden lunchpakketten uitgereikt. 

Route

De route voor dit jaar is aangepast en zal voor 99% binnen de gemeente grenzen verlopen. De start zal plaatsvinden op het Kerkplein in Stramproy. Mocht de gemeente Weert het risico op aanzuigende werking te groot vinden dan wordt gestart vanaf de sporthal (locatie waar ook de MTB tocht van Stramproy start). Vervolgens worden er twee rondes van 27 km gereden van Stramproy naar Stramproy via Tungelroy, Swartbroek en Altweerterheide terug naar Stramproy, Na de tweede passage in Stramproy wordt een derde rondje van 35 km gereden maar zal van Altweerterheide de route afbuigen naar Weert en gaan we via de Sluis richting de Wildenberg en komen we via Boshoven weer terug bij de Sluis en wordt voor de eerste keer de Finish gepasseerd.  Het vierde rondje van 32 km gaat via de Uilenweg richting Altweerterheide om weer terug te keren bij de Sluis gevolgd door het rondje Wildenberg en keren we weer via Boshoven terug naar de Sluis en is de finish aan de Haven. Totaal 120 km. 

Voorlopige Tijden

11:15 uur Start Stramproy

12:00 uur 1e passage Stramproy

12:40 uur 2e passage Stramproy

13:10 uur 1e passage de Sluis Weert

13:40 uur 1e passage finish Industriekade Weert

14:15 uur 2e passage finish Industriekade Weert

 

 

Oude informatie

7 april 2021

Nadat Boels verhuur had aangegeven te stoppen als sponsor van de Ladies Tour is de organisatie op zoek gegaan naar een nieuwe sponsor. Deze hebben ze gevonden in het ICT bedrijf Simac uit Veldhoven. De Boels Ladies Tour is daarom omgedoopt naar Simac Ladies Tour. 

In 2020 heeft de Boels Ladies Tour niet plaats kunnen vinden door de corona-maatregelen. Dit risico is in 2021 ook nog aanwezig. Toch gaat de organisatie met volle moed van start. De etappe-wedstrijd zal plaatsvinden van Woensdag 25 augustus tot en met zondag 29 augustus. De etappe in Weert zal verreden worden op vrijdag 27 augustus. 

Legetøj og BørnetøjTurtle