Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
6
8
9
12
13
15
16
19
20
22
23
26
27
29
30

Mededelingen

 • Belangrijke data:

  woensdag 19 mei Top Tien Toer

  27 augustus Simac Ladies Tour etappe Weert 

  11-12 september weekend Rursee

  15 - 20 september weekend Lenk (onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen)

  Zaterdag 25 september Clubfeest

  17 oktober Slotrit wegseizoen

  24 oktober openignsrit MTB seizoen

  7 november Land van Horne MTB toertocht

  31 december Oliebollentocht

   Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Wieler Gemeente

Login

Welkom op de website van Toer- en WielerClub Weert

Oliebollentocht

2020

Ze stonden er in de juiste sfeer klaar voor!

Op oudjaarsdag hebben we de traditionele oliebollentocht gereden. Dit jaar niet met een gezellige afterparty maar met "Oliebollen to go".  Even leek het weer nog roet in het eten te gooien. Het was koud en de hele nacht had het geregend. Bij vertrek miezerde het nog maar de leden van TWC Weert zijn bikkels of zouden ze van oliebollen houden?? of misschien wel allebei.

Met 16 leden gingen we in groepjes van 2 om de vijf minuten van start. De AB groep voor een route van 42 km en de CD groep een route van 36 km. De route was twee dagen voorafgaande nog voorgereden en lag er toen droog bij. De deelnemers kwamen er snel achter dat de regen in de nacht en ochtend voor veel waterplassen had gezorgd. Op veel plaatsen was het glibberen met een enkel onschuldig valpartijtje tot gevolg. Onder de modder werden de deelnemers in het Weerterbos sfeerlijk opgewacht door Ellen en Miranda. De camper van Ellen was inclusief waslijn in het bos gestalt. Uit de camper werden oliebollen, warme chocomel met slagroom en glühwein getoverd. Was toch weer even genieten. Een lid dat zelf met haar partner was gaan mountainbiken kwam bij toeval uit bij de rustplaats en eet dan natuurlijk een oliebol mee. De locatie van de rustplaats was bewust niet gedeeld met de leden, dit om groepsvorming te voorkomen. Een enkel lid was kennelijk toch op de hoogte gebracht en was op de gewone fiets naar de rustplaats gekomen, even dat gezellig moment opzoeken dat we zo missen. Na de oliebollen de rit nog af maken, nog ongeveer 10 kilometer door het bos. Een enkel lid had modder genoeg gezien en verkoos een terugrit over de weg. Rest fietspoetsen en een lekere douche. 

Toen de laatste twee deelnemers de rustplaats wilde verlaten kwamen twee mountainbikers uit Eindhoven voorbij de rustplaats en natuurlijk kregen zij ook een oliebol. Gastvrij Weert! Na een leuk praatje met de Eindhovenaren werd de rustplaats opgebroken.  

Toch een leuke afsluiter van het jaar. 

Ellen en Miranda bedankt namens alle deelnemers. 

Theo aan de oliebol

Ans aan de oliebol

Martijn en René gaan op 1,5 afstand ook voor 

een oliebol. 

Legetøj og BørnetøjTurtle