Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
6
8
9
12
13
15
16
19
20
22
23
26
27
29
30

Mededelingen

 • Belangrijke data:

  woensdag 19 mei Top Tien Toer

  27 augustus Simac Ladies Tour etappe Weert 

  11-12 september weekend Rursee

  15 - 20 september weekend Lenk (onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen)

  Zaterdag 25 september Clubfeest

  17 oktober Slotrit wegseizoen

  24 oktober openignsrit MTB seizoen

  7 november Land van Horne MTB toertocht

  31 december Oliebollentocht

   Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Login

Welkom op de website van Toer- en WielerClub Weert

 Jubileum Jan en Derk

40 - 25 jaar lid

beiden 80 jaar

 

Op zondag 27 september hebben we stilgestaan bij de unieke situatie dat twee leden van TWC Weert de 80 jarige leeftijd bereiken en nog steeds zeer actief zijn op de fiets. Jan in de C groep en Derk in de B1 groep. Jan is daarnaast al 40 jaar lid van TWC Weert, alleen het eerste jaar van TWC Weert heeft hij gemist. Derk is bezig met zijn 25e jaar bij TWC Weert. 

 

 

Jan is een zeer loyaal lid. In de tijd dat de vereniging nog een volgwagen had heeft hij samen met zijn broer Piet het onderhoud van de auto voor zijn rekening genomen en zorgde dat alle fietsmaterialen in orde waren. Jan is ook jaren leider geweest en dat deed hij met veel passie en dynamiek. Jan kon heel goed duidelijk maken als er te hard gefietst werd. Veel leden hebben wel eens een keer een standje van hem gehad. Jan was de initiatiefnemer van de ritten op dinsdag en tot op de dag van vandaag vertrekt nog elke dinsdag een groep vanaf zijn woonadres. Als vrijwilliger stond Jan altijd paraat. Je kon altijd een beroep op hem doen.

Derk staat binnen de vereniging bekend als een allemansvriend en iedereen kijkt met veel bewondering naar hem hoe goed hij nog fietst. Derk heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de doorontwikkeling van de vereniging tijdens zijn bestuursfunctie in de jaren 2003 t/m 2011. Derk beschreef alle routes in de tijd dat er nog geen navigatiemiddelen beschikbaar waren, om deze beschrijvingen te controleren heeft hij vele kilometers gefietst. Na 9 jaar de bestuursfunctie te hebben vervuld vond hij dat het tijd werd voor verjonging en heeft hij zijn bestuursfunctie ter beschikking gesteld. Bij elk evenement van TWC Weert was en is Derk beschikbaar als vrijwilliger. Derk is ook een zorgzaam iemand. Bij diverse (fiets)vrienden die ernstig ziek waren heeft hij tot op het laatste moment er voor gezorgd dat zij hun hobby konden blijven uitoefenen. Hij haalde ze regelmatig thuis op om een rondje te gaan fietsen in een tempo dat nog haalbaar was.

Jan en Derk zijn leden waar je als vereniging enorm trots op mag zijn dat je ze in je midden hebt. Om deze trots te uiten zijn beiden in het zonnetje gezet. Dit was niet gemakkelijk in tijden van corona maar na veel denkwerk is er een ludieke manier gevonden die paste binnen de coronamaatregelen. Met een fietstrein zijn Jan en Derk zondagmorgen niets vermoedend opgehaald. De fietstreinen werden vergezeld door leden op hun racefiets. Beiden waren bijzonder verrast. In de voortuin van Jan zijn beiden gehuldigd in het bijzijn van hun gezin. Jan ontving voor zijn 40 jarig jubileum een gepersonaliseerd shirt. Hij is het tweede lid van de vereniging die dit shirt mag dragen. Beiden ontvingen daarnaast nog een boekwerk met annekdotes over hun tijd bij TWC Weert. 

De fietstreinen waren een geschenk van onze sponsor Juriaan Maarse van Maarse Hoveniers aan beide jubilerende leden. Juriaan bestuurde zelf de trein van Derk waar hij door de jaren heen vele uren mee gefietst heeft. 

Juriaan, namens alle leden enorm bedankt voor dit mooie gebaar. 

Tijdens de huldiging van Jan en Derk heeft het bestuur van TWC Weert bekend gemaakt dat zij een subsidiebedrag hebben ontvangen van de overheid voor de investering in het nieuwe clubtenue. Dit werd op een ludieke manier gedaan waarbij een lid van TWC Weert een cheque mocht onthullen. Het bestuur van TWC Weert is getipt over het bestaan van deze subsidieregeling door een lid van TWC Weert en een collega van hem, beiden werkzaam bij de gemeente Nederweert. Paul en Jan enorm bedankt dat jullie aan ons gedacht hebben. Met de verleende subsidie kunnen we weer mooie dingen doen voor de vereniging.  

De foto's van de huldiging zijn te bekijken via het intranet. Even inloggen en dan vind je in het intranet menu de foto's.

 

Legetøj og BørnetøjTurtle