Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
3
4
6
7
8
10
11
14
15
17
18
20
21
22
25
27
28
29
31

Mededelingen

 • Belangrijke data:

  woensdag 19 mei Top Tien Toer

  Zondag 27 juni Op de koffie bij shirtsponsor HetEnergieBureau

  27 augustus Simac Ladies Tour etappe Weert 

  11-12 september weekend Rursee

  15 - 20 september weekend Lenk (onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen)

  Zaterdag 25 september Clubfeest

  17 oktober Slotrit wegseizoen

  24 oktober openignsrit MTB seizoen

  7 november Land van Horne MTB toertocht

  31 december Oliebollentocht

   Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Ton Tindemans

Login

Welkom op de website van Toer- en WielerClub Weert

Corona Update!

Update 23-03-2021

De corona-maatregelen blijven voorlopig nog drie weken van kracht. Voor het fietsen veranderd er dus niets. Alleen de avondklok is verzet van 21:00 uur naar 22:00 uur. Dit betekent dat de woensdagavond groepen, die binnenkort van start gaan, geen belemmeringen ondervinden van de avondklok omdat deze normaal gesproken rond 21:00 uur terug zijn in Weert.   

 

Update 08-03-2021

Vanaf dinsdag 16 maart worden de maatregelen voor buitensporten versoepeld. Het is toegestaan om met vier personen buiten te sporten. Een kleine stap, maar een stap waar we blij mee zijn. Hopelijk kunnen we vanaf Pasen weer in normale groepen fietsen. Nog even volhouden. 

Op dinsdag 23 februari heeft het kabinet bekend gemaakt dat de lock-down en avondklok verlengd wordt tot 15 maart.  Het sporten voor jongeren tot 27 jaar is versoepeld maar voor ons blijven de maatregelen gehandhaafd. Dit betekent fietsen in duo's of uitzonderlijk in trio's. Het zomerseizoen start op zondag 21 maart. We hopen dat dan de maatregelen versoepeld worden zodanig dat weer met vier of meer gefietst mag worden. In de kalender kunnen groepen van 4 zich opgeven. Mochten de regels niet versoepeld worden dan fietsen we  "2 aan 2 dat betekent" twee fietsers een klein gat en weer twee fietsers.  

Op maandag 14 december heeft het kabinet besloten dat Nederland in "lock down" gaat. Hieraan is gekoppeld dat sporten buiten alleen nog maar is toegestaan in duo's. Met ingang van dinsdag 15 december is de kalender hierop aangepast. De maatregelen zijn minimaal van kracht tot dinsdag 19 januari. Om te voorkomen dat we bij de start op het Basin toch met meer dan twee personen bij elkaar komen hierbij het dringend verzoek om te verzamelen op de aangegeven plaatsen en kom niet te vroeg maar kom op tijd.  

Op dinsdag 8 december heeft het kabinet weer een persconferentie gegeven over de ontwikkelingen van het coronavirus. De bestaande maatregelen worden minimaal gecontinueerd tot medio januari en er bestaat nog een kans dat voor de kerstdagen extra maatregelen worden genomen. Voor de kalender van december is rekening gehouden met de nu bekende maatregelen. Mochten deze maatregelen wijzigen zal de kalender hierop aangepast worden.  

Op dinsdag 17 november heeft het kabinet weer een persconferentie gegeven over de ontwikkelingen van het coronavirus. De extra maatregelen die op dinsdag 3 november zijn aangekondigd komen weer te vervallen. Dit betekent dat we vanaf donderdag, dus ook het komende weekend weer in groepjes van vier mogen fietsen. De kalender is hier op aangepst. .  

Op dinsdag 3 november heeft het kabinet aanvullende coronamaatregelen genomen. Dit betekent voor ons dat we de komende twee weken nog maar in groepjes van twee mogen fietsen. De MTB- en de doorrijderskalender is hierop aangepast.  Had je je al opgegeven en was je de 3e, 4e, 5e of 6e aanmelding in de snelheidsgroep dan ben je doorgeschoven naar de volgde groep. Let op de vertrektijden zijn aangepast. De groepen vertrekken om de vijf minuten. 

We rekenen op iedere zijn verantwoordelijkheidsgevoel dat er met niet meer dan twee gefietst wordt en dat ook onderweg de groepen niet samensmelten. De overige regels van het corona fietsplan van TWC Weert blijven van kracht.   

 Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet tijdens het persmoment aangegeven dat er deze week nog geen nieuwe maatregelen worden genomen maar dat naar verwachting minimaal de huidige maatregelen van kracht blijven tot het einde van het jaar. Dit betekent dan ook dat ons coronaproof wielerplan van kracht blijft. We hebben nu twee weken ervaring met dit plan tijdens de MTB ritten. Een compliment aan de deelnemers die snel zijn omgeschakeld naar deze nieuwe manier van aanmelden en rijden in groepjes van vier. Een paar puntjes vragen nog aandacht

 1. Een groep bestaat strikt uit maximaal 4 MTB'ers. Is de groep groter splits je dan op in twee groepjes. 
 2. Zorg dat je bij het aanmelden je naam zichtbaar maakt. Doe je dit niet dan kunnen de andere leden in je groep je niet op de hoogte houden van afmeldingen bv door het slechte weer of ziekte.
 3. Afmelden ivm bv ziekte kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot 12 uur voor de rit, hij past je aanmelding dan aan. 
 4. Bij een afmelding op de dag van de rit informeer je minimaal de andere MTB'ers persoonlijk of via de TWC Weert MTB apps. 

13 oktober

Vanaf dinsdag 13 oktober zijn er weer nieuwe coronamaatregelen van kracht. Wat betekent dit voor ons:

 • De maximale omvang van een gezelschap voor binnen en buiten is 4 personen. Verzamelen voor een rit kan dan alleen maar met maximaal 4 personen per locatie. 
 • Sporten mag met het respecteren van de 1,5 meter afstand met een groep van maximaal 4 personen. We fietsen dus bij voorkeur achter elkaar. Fiets je bij uitzondering naast elkaar dan moet er minimaal een afstand tussen beide mountainbikers zitten van 1,5 meter. 
 • Ritten via België zijn niet meer mogelijk omdat het reisadvies naar België is aangescherpt naar "alleen noodzakelijke reizen". We zullen de kalender hier op aanpassen. 

18 oktober

Vanaf zondag 18 oktober ziet de kalender er anders uit. We kennen nog steeds twee snelheidsgroepen AB en CD groep met ieder hun eigen verzamel- en vertrekplaatst.  De AB groep verzameld en vertrekt vanaf het Bassin ter hoogte van de Wertha Pub en de CD groep ter hoogte van New York Pizza. Elke snelheidsgroep kent drie vertrektijden; groep 1 om 8:50 uur, groep 2 om 9:00 uur en groep 3 om 9:10 uur. Indien nodig wordt er een groep 4 aangemaakt die vertrekt om 9:20 uur. Er wordt strikt op tijd vertrokken. Kom niet te vroeg om te voorkomen dat de verschillende tijdsgroepen toch met elkaar vermengen. Kom je te laat mag je niet aansluiten bij een volgende groep of deze moet uit minder dan 4 personen bestaan. 

Indien tijdens de rit gropen elkaar moeten inhalen dan laat de achterste groep dit middels belsignalen weten. De voorste groep houdt zijn benen stil en laat de achteropkomende groep zo snel als mogelijk passeren en laat een gat vallen van minimaal 100 meter. Tijdens de rit is het niet toegestaan groepen samen te laten smelten of over te stappen naar een andere groep als de totale groep hiermee groter wordt dan 4 personen. 

Elke groep moet een navigator hebben. Heb je een navigatieapparaat zet dan bij het opgeven via de kalender achter je naam navigator. Indien in een bepaalde groep zich al drie mensen hebben opgegeven en er is geen navigator bij kan de de laatste zich alleen voor deze groep aanmelden als hij navigator is. 

Tijdens de rit en na afloop mogen de verschillende groepen niet samenkomen. 

Wij hopen op deze manier het mogelijk te maken om toch samen te genieten van het MTB seizoen met in acht neming van de coronamaatregelen en het "TWC Weert coronaproef fietsplan" (zie onderstaand). We rekenen op de volledige medewerking van alle deelnemers. Indien nodig spreek je elkaar er op aan.  Verder zijn onderstaande richtlijnen van ons corona wielerplan van kracht. 

Coronaproef fietsplan

TWC Weert

 

TWC Weert coronaproef fietsplan

Algemeen

Corona heeft ons al een tijdje in de greep. Nu de tweede golf een feit is zijn er weer nieuwe richtlijnen voor sporten. 

Basisplan

TWC Weert kent voor mountainbike 2 snelheidsgroepen: een A B, en CD groep.

We kennen per snelheidsgroep drie vertrektijden; groep 1 om 8:50, groep 2 om 9:00 uur en groep 3 om 9:10 uur

Elke snelheidsgroep kent een navigator die ook verantwoordelijk is voor het stipt op tijd vertrekken. 

Startplaats

We verzamelen op de startplaats op het Bassin. Elke snelheidsgroep heeft zijn eigen startplaats. 

Op de startplaats van de verschillende snelheidsgroepen is de 1,5 meter afstand houden van elkaar strikt van toepassing. 

We kennen de volgende startplaatsen:

AB groep: Voor de Wertha Brewpub

CD groep: Voor New York Pizza

De Route

Elke snelheidsgroep heeft iedere zaterdag, zondag of feestdag dezelfde route. 

Zolang de Coronamaatregelen tussen onze buurlanden niet zijn afgestemd, zullen er geen routes in de kalender opgenomen worden die door België of Duitsland lopen. 

Elke groep van 4 wielrenners moet minimaal 1 wielrenner in zijn midden hebben die een navigatiesysteem heeft met de juiste versie van de route en hierdoor de rol van routeleider kan vervullen. 

Daarom de dwingende oproep aan alle leden met een navigatiesysteem: zet de juiste routes op je navigatiesysteem zodat je de rol van routeleider kunt vervullen. Alle routes staan op het intranet van de website. 

Coronamaatregelen en richtlijnen voor wielrenners en mountainbikers

 

De standaard richtlijnen van het RIVM zijn van toepassing:

- Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, of verhoging tot 38 graden. 

- Heb je koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. 

- Geen handen schudden

De groepen die samen gaan fietsen/mountainbiken mogen maximaal uit 4 wielrenners bestaan, 

Tijdens het fietsen met 4 wielrenners moet de 1,5 meter afstand in acht worden genomen. We fietsen achter elkaar (band op band). De afstand is dan ongeveer 1,6 meter tot 1,7 meter. Zie onderstaande voorbeelden:

 

Voorbeelden achter elkaar rijden: 

 

- Naast elkaar fietsen is toegestaan maar is niet wenselijk i.v.m. verkeersveiligheid. Door de 1,5 meter afstandsregel neem je een te breed deel van de weg in beslag. Wij fietsen dus niet naast elkaar maar strikt achter elkaar,

- Subgroepen mogen elkaar passeren conform de volgende richtlijnen;

- De snellere groep bepaalt of het verkeers- parcourstechnisch veilig is om op in te halen,

         - De snellere groep geeft met belsignalen aan dat ze de langzamere groep naderen,

         - De langzamere groep houdt de benen stil totdat de snellere groep is gepasseerd waarbij de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen,

        -  De snellere groep passeert de langzamere groep zo snel mogelijk,

        -  De langzamere groep gaat pas weer op snelheid fietsen als de afstand tot de snellere groep voldoende is, 

       -  Het is niet toegestaan van groep te wisselen bij het passeren.

- Spugen, hoesten en je neus schoonmaken, op welke wijze dan ook, zijn niet toegestaan in de groep. Is het noodzakelijk om dit te doen dan verlaat je tijdelijk de groep door op gepaste afstand achteraan te gaan rijden,

- Moet je met elkaar communiceren houdt dan 1,5 meter afstand,

- We fietsen alleen op Nederlands grondgebied. Het is vooralsnog niet toegestaan om de grens met België te passeren voor een toeristische tocht. I.v.m. mogelijk afwijkende regels in Duitsland zullen wij de Duitse grens niet passeren. 

- Het huishoudelijk reglement van TWC Weert blijft onverminderd van kracht. Mocht een van bovenstaande punten conflicteren met het huishoudelijk reglement dan is het huishoudelijk reglement op dat punt niet van toepassing. 

 

Wisselen van kopman

 

 

Algemene maatregelen

Voor iedereen is de nieuwe situatie wennen. Toch is het van groot belang voor de gezondheid van alle leden dat we ons strikt aan de bovenstaande richtlijnen houden. Dit betekent dat we elkaar nadrukkelijk aanspreken op het moment dat een van de richtlijnen niet nageleefd wordt. 

Als een lid positief getest wordt op Corona dan stelt hij het bestuur hiervan onmiddellijk op de hoogte. Zodat naast de GGD ook TWC Weert zelf contactonderzoek kan doen en andere leden kan informeren. 

Alle leden moeten zich er van bewust zijn dat indien de bovenstaande richtlijnen niet nageleefd worden, er door de overheid gehandhaafd kan worden. Dit betekent naast reputatieschade voor de vereniging dat er ook serieuze boetes uitgedeeld kunnen worden die op kunnen lopen tot € 90,- voor een individueel lid en € 4.000,- voor TWC Weert als organisator. 

Disclaimer

Alle leden nemen deel op eigen verantwoording. Ieder lid weegt zijn eigen risico af of het verstandig is om deel te nemen. Door het fietsen in kleine groepen van 4 wielrenners/mountainbikers is de besmettingskans afgenomen maar nietweggenomen. Iedere deelnemer moet zich bewust zijn van dit feit. 

Legetøj og BørnetøjTurtle