Foto's & video

De foto's en video zijn hier te bekijken.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
15
16
17
18
19
22
23
24
25
26
29
30

Mededelingen

  • Belangrijke data:

    28 november Heksenheuveltocht Nederweert

    31 december Oliebollentocht

     Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Login

Welkom op de website van Toer- en WielerClub Weert

Corona Update!!!

Update Corona Maatregelen

21 juni 2020: TWC Weert ook in het openbaar vervoer Coronaproef!

Deelnemers C groep tijdens een zondagse rit

op het veerpont Beesel/Kessel

2 juni 2020: Corona fietsplan werkt!

Op 1e pinksterdag hebben 45 leden van TWC Weert deelgenomen aan de 1e clubrit van het seizoen. Alle aanwezige leden hadden het Corona fietsplan ter harte genomen en hielden zich strikt aan de richtlijnen. De snelheidsgroepen waren verdeeld over het Bassin waardoor er geen groepsvorming ontstond en de 1,5 meter afstand gehandhaafd kon worden. Het vormen van de groepjes van vier verliep soepel doordat "iedereen met iedereen wilde fietsen". Na een korte instructie konden de eerste groepen om 8:40 uur vertrekken. Binnen 10 minuten waren alle groepen vertrokken. De nieuwe richtlijnen waren nog even wennen maar iedereen was super gemotiveerd om het te laten slagen. De eerste groep was om 11:00 uur terug op het Bassin. Rond 12:00 uur waren alle groepen terug, kon het terras open en kon er onder het genot van een drankje geëvalueerd worden. De reacties waren zeer positief. 

Opstellen op Het Bassin voor de 1e Coronarit 

 

 

Een groot compliment aan alle leden die aanwezig waren. Mede door jullie gedisciplineerdheid is aangetoond dat fietsen in groepsverband op een verantwoorde manier mogelijk is. Dit verdiend een vervolg. De kalender zal de komende dagen gevuld worden voor de maand juni. Wekelijks zullen we beoordelen hoe het verloopt. Om het een succes te laten blijven is crowd management nodig op de startlocatie.  Wil je de komende weken deelnemen geef je dan op via de kalender van de website. 

Deze week wordt onderzocht of ook de clubrit op woensdagavond opgestart kan worden. Wordt vervolgd. 

 

 

We gaan weer starten!

Op maandag 1 juni (2e pinksterdag)

27 mei 2020; Gemeente Weert keurt het Corona Wielerplan van TWC Weert goed!

23 mei 2020: Corona heeft ons al een tijdje in de greep. Gelukkig gaat het nu de goede kant op en wordt het risico op besmetting steeds kleiner. Toch blijft voor het fietsen in groepsverband de beperking van maximaal 4 personen en op 1,5 meter van elakar voorlopig gehandhaafd. Zoals het er nu uit ziet tot 1 september. Dit zou betekenen dat het fietsseizoen 2020 als verloren beschouwd moet worden.  Toch willen we niet bij de pakken neer gaan zitten. Het bestuur heeft daarom het initiatief genomen om te gaan brainstormen over wat wel kan en niet wat niet kan. Dit heeft er toe geleid dat we vanaf maandag 1 juni (2e Pinksterdag) weer willen gaan starten met ritten op zon- en feestdagen. Dit zal wel in een aangepaste vorm zijn die volledig voldoet aan de richtlijnen van het RIVM, Overheid en NTFU. De ideeën worden nu verder uitgewerkt naar een werkbaar plan. Dit plan wordt, geheel conform de richtlijnen van de NTFU,  voorgelegd aan de Gemeente Weert. We verwachten vrijdag 29 mei het plan aan jullie te kunnen presenteren.  Dus volg de informatie op deze website. 


Update Corona maatregelen

11 mei 2020

Onlangs heeft er een overleg plaatsgevonden tussen de overheid met o.a. de NTFU. In dit overleg is besproken hoe de regels, die gepresenteerd zijn door de overheid op 6 mei voor buitensporten, door wielrenner geïnterpreteerd moeten worden. Het overleg heeft niet veel opgeleverd. De beperkingen die van toepassing waren en die je kunt lezen in de update van 6 mei blijven gehandhaafd. Slechts op een punt is er sprake van een verruiming. Het advies om maximaal met 2 personen te fietsen is gewijzigd in maximaal 4 personen. Fietsen in groepsverband is dus nog steeds niet mogelijk. We moeten nog even volhouden!

 

Update Corona maatregelen 

6 mei 2020

Op 6 mei heeft de rijksoverheid versoepelingen van een aantal maatregelen aangekondigd. Wat die versoepeling concreet betekent voor verenigingen, evenementenorganisatoren, trainers en fietsers kan de NTFU op dit moment nog niet zeggen. In samenspraak met de overheid, het NOC*NSF en de KNWU zal de NTFU zo snel mogelijk duidelijkheid geven. Tot die tijd blijft/wordt het advies gegeven:

Fietsen doe je solo! 

Het kabinet heeft besloten alle samenkomsten te verbieden tot 20 mei. Individueel sporten in de buitenlucht kan nog wel. Dat geldt ook voor wielrennen en mountainbiken. Wil je toch samen op pad, doe dat dan alleen of met een huisgenoot. Laat de groep uit niet meer dan 2 personen bestaan. Bovendien moet je 1,5 meter afstand houden tot elkaar, dat is lastig met fietsen. Mogelijk dat fietsen met een "Buff" in de toekomst een oplossing kan bieden. 

Fietsen in groepsverband is dus nog niet mogelijk. Zodra er meer duidelijkheid is voor het fietsen in groepsverband stellen we jullie op de hoogte. 

 

TWC Weert stelt de opening

van het wielerseizoen uit tot

zondag 6 september

Top Tien Tour  13 mei geannuleerd

Clubfeest 29 mei geannuleerd

Lang weekend Lenk 18-22 juni geannuleerd

Bloem van Weert 5 juli geannuleerd

 

De maatregelen voor vergunningsplichtige evenementen (lees; waar veel mensen bij elkaar komen) zijn verlengd tot 1 september. Dit betekent dat fietsen in groepsverband niet wenselijk is tot deze datum en dat clubritten niet mogelijk zijn. Ook de Bloem van Weert moeten we helaas voor dit jaar annuleren. Alle deelnemers van voorgaande jaren worden hierover per e-mail geïnformeerd. Het eerste evenement dat nu gepland staat is het weekend Rursee. Omdat de datum van dit weekend 14 dagen na de datum van 1 september valt moet er rekening mee gehouden worden dat ook dit weekend geannuleerd moet worden.  De organisatie onderzoekt op dit moment wat de mogelijkheden zijn en daarnaast wordt een afweging gemaakt of het verstandig is ook zou het wel toegestaan zijn.  

Routebestanden

Omdat veel leden toch graag alleen willen gaan fietsen zullen we komende week alle routes van 2020 op het intranet plaatsen zodat iedereen toch van routes is voorzien. Martijn zal een bericht sturen als de routebestanden beschikbaar zijn. 

23 maart 2020

 

Op 23 maart  heeft de overheid op advies van het RIVM aangescherpte maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen zijn door de NTFU omgezet in een advies voor wielerverenigingen. TWC Weert sluit zich aan bij het advies van de NTFU. Het advies is als volgt:

 

Het laatste nieuws over de wielersport en het coronavirus

Natuurlijk zijn de ontwikkelingen rondom het coronavirus bij de NTFU bekend. Op deze pagina informeren we je graag over de stand van zaken over de wielersport en het coronavirus.

Update 12 maart, 17:18 uur

Toertochten

Alle sportevenementen die tot en met 31 maart in Nederland op het programma staan waar meer dan honderd mensen op afkomen, zijn donderdag 12 maart afgelast vanwege het coronavirus. Dat geldt ook voor toertochten. Deze zijn dan ook niet langer zichtbaar op de NTFU-en Fietssport-kalender. Heb je je ingeschreven voor een geannuleerde tocht? Of heb je een andere vraag over de toertocht? Neem dan contact op met de organisator. 

Advies aan verenigingen

Het kabinet heeft opgeroepen sociale contacten sterk te verminderen. Wij ondersteunen deze oproep en vragen verenigingen om clubbijeenkomsten zoals clubritten, trainingen, vergaderingen en vieringen tot en met 31 maart af te gelasten. 

Wat kun je zelf doen?

Volg de voorzorgsmaatregelen van het RIVM op: was je handen regelmatig, hoest/nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik een papieren zakdoek en schud geen handen.

NTFU blijft ontwikkelingen volgen

De komende periode blijven we in contact met de instanties om ons te laten informeren. Zodra ons advies naar onze aangesloten verenigingen, tochtorganisatoren en/of leden wijzigt, brengen we je daarvan via dit bericht en sociale media van op de hoogte.

Legetøj og BørnetøjTurtle