Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
3
4
5
7
8
10
11
12
14
15
17
18
19
21
22
24
25
26
28
29

Mededelingen

 • Belangrijke data:

  Zondag 27 juni Op de koffie bij shirtsponsor HetEnergieBureau

  27 augustus Simac Ladies Tour etappe Weert 

  11-12 september weekend Rursee

  15 - 20 september weekend Lenk 

  Zaterdag 25 september Clubfeest

  17 oktober Slotrit wegseizoen

  24 oktober openignsrit MTB seizoen

  7 november Land van Horne MTB toertocht

  31 december Oliebollentocht

   Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Login

Welkom op de website van Toer- en WielerClub Weert

Weekend Rursee

geteisterd door regen

 

 Team TWC Weert voor de start op zaterdag

Zaterdag 07 september om 08:00 uur was het eindelijk zover: Vertrek voor een weekend Rursee waar de 24 beschikbare plaatsen op de site van TWC al maanden geleden in korte tijd waren volgelopen. Er was een groot enthousiasme onder de leden van TWC om een weekendje weg te mogen gaan met de fietsclub. Op de parkeerplaats bij de Jumbo op Leuken stonden 23 personen fietsen en tassen in de auto’s te laden. Helaas hadden Martin en Henk wegens blessures zich moeten afmelden voor het weekend. Voor Martin hebben wij nog een plaatsvervanger kunnen vinden.

 

Met enige vertraging, door wegwerkzaamheden op de A2, arriveren we bij Hotel Roeb in Nideggen-Schmidt. Hier konden we aanschuiven voor een prima verzorgde lunch waar we de inwendige mens konden aansterken om iets later te vertrekken voor het bekende rondje om de Rursee. De start was qua weersomstandigheden niet bepaald ideaal (koud en nat) maar uiteindelijk stappen 21 personen op de fiets en sluiten later de overige twee zich op hun manier nog aan bij de groep. In het begin van de route rijden diversen leden door het glas van een bierflesje en heeft alleen Gerard de pech dat hij hierdoor lek rijdt. Het wisselen van een binnenband blijkt dan toch moeilijker dan het lijkt want pas bij de tweede wissel blijft de lucht in de binnenband. Waarschijnlijk was de buitenband de eerste keer niet goed nagekeken op binnengedrongen glas. Bij de pauzeplaats op de dam van de Rursee splitst de groep zich in tweeën en gaat één groep voor een rondje van ongeveer 25 kilometer en de ander gaat terug naar het hotel. De groep die de 25 kilometer gaat rijden wordt dan in een afdaling geconfronteerd met olie op de weg waardoor Peter en Gerard onderuit gaan en behoorlijk hard op het wegdek terecht komen. Gerard heeft uiteindelijk de meeste schade aan zijn fiets en helm terwijl Peter vrij veel schade aan zijn lichaam heeft zoveel zelfs dat hij voor de zekerheid een ziekenhuis bezoekt. Gelukkig heeft de sfeer er niet onder te lijden want na het prima verzorgde diner komen de flessen bier al gauw op tafel. Tot laat in de avond is het gezellig waarbij zelfs de gezelschapsspelletjes op tafel komen.

De Wandelaars van TWC Weert met op de achtergond de Rursee

De volgende ochtend staan de gezichten van de meeste toch wat zorgelijk bij het ontbijt. Buiten is het koud (8 graden) en erg nat. Op het programma staat een tocht van 60 kilometer die meer door de binnenlanden van de omgeving gaat met zelfs een paar honderd meter onverhard wegdek en prima te doen bij droog weer en een lekker zonnetje. Vier personen, al of niet gedwongen, wagen het erop en stappen op de fiets en de overige gaan lekker wandelen in de omgeving. Bij terugkomst van iedereen gebruiken we gezamenlijk de lunch en sluit Sven, ondanks het mindere weer, het geslaagde weekend af. Ook dit jaar hadden we te maken met een mooie sfeer binnen de groep zodat we als organisatie alvast een optie op het hotel voor 2020 gelegd hebben. Alle deelnemers bedankt voor jullie inbreng.

Peter, Ton, Martin, Sven en Juriaan.

Legetøj og BørnetøjTurtle