Zondag 2 juni

Dit jaar in samenwerking met de Philips van Horne ivm hun 50-jarig bestaan.

Foto's: Hier de eerste foto's van de Bloem 2019. Meer volgen er nog.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
3
Datum : dinsdag 3 September 2019
5
Datum : donderdag 5 September 2019
6
9
10
Datum : dinsdag 10 September 2019
12
Datum : donderdag 12 September 2019
13
14
16
17
Datum : dinsdag 17 September 2019
19
Datum : donderdag 19 September 2019
20
21
23
24
Datum : dinsdag 24 September 2019
26
Datum : donderdag 26 September 2019
27
28
30

Mededelingen

 • Belangrijke data:

  12 oktober Kacheltocht

  13 oktober slotrit met brunch

  20 oktober ATB Toertocht Starmproy

  20 oktober openingsrit MTB

  10 november Land van Horne MTB toertocht

  31 december Oliebollentocht

   Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Login

Welkom op de website van Toer- en WielerClub Weert

Etappe Stramproy - Weert

Boels Ladies Tour 

Weer een succes!

 

Woensdag 4 september was Weert voor de derde keer etappeplaats voor de Boels Ladies Tour. In Stramproy was het bij de start weer gezellig druk. Om 12.00 uur ging de "Toertocht Ladies Only" van officieel van start.  Bijna 50 dames namen deel aan de toertocht die mede mogelijk is gemaakt door Limburg Cycling en de Gemeente Weert. Na aangemoedigd te zijn door de speaker van de Boels Ladies Tour en een korte toespraak van Wethouder Sport Tessa Geelen vertrok de toertocht over het parkoers van de Boels Ladies Tour richting Thorn. In Thorn was een lunchstop en werden de professionals aangemoedigd tijdens hun doortocht door Thorn. De toertocht werd vervolgd richting Wessem en weer terug naar Hunsel . Na ruim 50 km kwamen de deelnemers aan de toertocht rond 15.00 uur, luid aangemoedigd door de toeschouwers, over de finish in Weert. 

Start "toertocht Ladies Only"

Om 13.00 uur werden de professionals weggeschoten door Wethouder Geelen. Na de neutralisatie in Stramproy ging de koers van start. De hele dag was de koers nerveus met als gevolg twee flinke valpartijen, de eerste op de Anton Philipsweg en de tweede op de Trancheeweg. Juist op twee rechte brede wegen ging het mis. Hierdoor kwamen renners in diverse groepjes aan in Weert. Op de plaatselijke ronde ging het er hard aan toe. Ashleigh Moolman, Lizzie Deignan en Moniek Tenniglo plaatsen een aanval. In de laatste ronde kwam alles weer bij elkaar en maakte het peloton zich op voor een massasprint die werd gewonnen door de Nederlandse kampioene Lorena Wiebes, zij bleef Kirsten Wild en de Italiaanse Laetizia Peternoster voor. 

De etappe van de Boels Ladies Tour in Weert is weer goed verlopen mede door de inzet van ruim 75 verkeersregelaars van TWC Weert, TWC Stramproy, leerlingen van de ROC en andere vrijwilligers. De verkeersregelaars hebben een sublieme taak verricht, er is geen enkel incident gerapporteerd. Twee foutief geparkeerde auto's waar de eigenaren niet van te traceren waren zorgde wel nog voor enige stress. Doordat ze op een smal deel van de route stonden en slechts binnen een kilometer van de finish moesten deze tijdens de koers nog weggesleept worden. In de laatste ronde was het parkoers weer volledig vrij en konden de renners veilig de sprint aan gaan. De eigenaren kunnen een boete van € 104,00 tegenmoet zien en kunnen hun auto weer ophalen bij het bergingsbedrijf.

De finishplaats in Weert stond dit jaar in teken van kinderen. Voor het gemeentehuis was een kinderplein ingericht met een fietsparkoers. Op loopfietsjes werd er een wedstrijd onder de kinderen gehouden. De kinderen genoten zichtbaar van hun eigen koers. Na afloop werden de winnaars gehuldigd en mochten ze in hun eigen VIP ruimte bij de finish naar de koers van de professionals kijken.  

 

Voor fotot's zie de website van Weert de Gekste. 

Legetøj og BørnetøjTurtle