Zondag 2 juni

Dit jaar in samenwerking met de Philips van Horne ivm hun 50-jarig bestaan.

Sneller inschrijven: U kunt hier de inschrijfkaart downloaden, thuis uitprinten en invullen.

De GPX-bestanden van de routes downloaden:

Bloem Van Weert Toertocht 2019

Bloem Van Weert Recreatief 2019

 

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
2
Datum : donderdag 2 May 2019
3
4
6
7
Datum : dinsdag 7 May 2019
9
Datum : donderdag 9 May 2019
10
11
13
14
Datum : dinsdag 14 May 2019
16
Datum : donderdag 16 May 2019
17
18
21
Datum : dinsdag 21 May 2019
23
Datum : donderdag 23 May 2019
24
25
27
28
Datum : dinsdag 28 May 2019
31

Mededelingen

 • Belangrijke data:

  26 mei Perspresentatie nieuw tenue & Jubileumrit

  2 juni Bloem van Weert

  10 juni Elfstedentocht

  20-24 juni Lang Weekend Stevio

  6 juli Jubileumfeest

  4 september Boels Ladies Tour

  7-8 september weekend Rursee

   Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Login

Welkom op de website van Toer- en WielerClub Weert

Bloem van weert 2019

Unieke editie

Let op. éénmalig gewijzigde startlocatie

De Bloem van Weert is met haar 8e editie inmiddels een bekend fenomeen in Weert. Wij als organisatie hebben van de deelnemers aan de vorige edities lovende reacties ontvangen. De goede organisatie, leuke routes en vooral de gezelligheid onderweg werden enorm gewaardeerd. Dit is voor ons een reden om ook dit jaar weer de “Bloem van Weert” te organiseren en wel op zondag 2 juni. I.v.m. het 50 jarig jubileum van de Philips van Horne school wordt de Bloem van Weert dit jaar ingezet als slotevenement van de school en ondersteunt u met uw deelname het goede doelen project van de school; de bouw van enkele klaslokalen voor de Chipalaschool een school in Malawi. Op de startlocatie treft u uitgebreide informatie hierover aan. 

Sneller inschrijven: U kunt hier de inschrijfkaart downloaden, thuis uitprinten en invullen.

De GPX-bestanden van de routes downloaden:

Bloem Van Weert Toertocht 2019

Bloem Van Weert Recreatief 2019

 


De 8e editie is een bijzondere editie. In het kader van het Van Horne jaar en het 50-jarig jubileum van de Philips van Horne school heeft TWC Weert in samenwerking met de gemeente Weert een fiets variant gemaakt van het Van Horne wandelpad. De volledige route is 90 km maar kan afgekort worden naar 75, 50 of 35 km. De route is ook dit jaar volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een kaartje met de route met aanbiedingen van de deelnemende horecagelegenheden. Op de route zijn weer gezellige rustplaatsen ingericht en zijn er leuke terrassen met voordeel.

Ook de wielrenners komen aan hun trekken. Er is een mooie route uitgezet die de naam “Midden Limburg route” heeft gekregen. Je kunt kiezen uit drie afstanden van 75, 100 en 135 km. De route is volledig voorzien van duidelijke routepijlen maar op de website www.twcweert.nlof www.fietssport.nl kun je ook een week voor het evenement een Gpx-bestand downloaden van de route. Op de route is een rustplaats ingericht met energiedrank en versnaperingen. De rustplaats voor de 75, 100 en 135 km is na 45 km en voor de 100 en 135 km is er nog een 2e rustplaats na respectievelijk 73 en 104 km. De route gaat dwars door Midden Limburg met als rode draad de Maas. De 135 km route doet nog een uitstapje naar Duitsland waar de route verloopt via het mooie natuurgebied in Bracht. De 135 km heeft 340 hoogtemeters en is hiermee uitdagend. De 100 km route kent 140 hoogtemeters en is voor elke wielrenner goed te doen maar vind je het toch te zwaar dan kun je ook gewoon kiezen voor de 75 km route. De afkorting verloopt via een pontje over de Maas. Door het gevarieerde parkoers en de prachtige uitzichten is de route nooit saai.

I.v.m. het jubileumjaar is dit jaar de Bloem van Weert uitgebreid met een wandelroute van 7,5 - 11 of 15 km. Zo is er voor elk wat wils. 

De Bloem van Weert toertocht vindt plaats op zondag 2 juni en je kunt starten van 8.30 uur tot 12.00 uur. We starten (eenmalig) dit jaar vanaf de school aan de Herenstraat 298 te Weert. Er zijn voldoende parkeerplaatsen en er is een bewaakte fietsenstalling. Na afloop is er een gezellig terras met muziek en optredens van getalenteerde scholieren. De inschrijfkosten zijn € 5,00 (NTFU leden € 4,00) en wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd van € 1,00. Deze extra euro en de opbrengst van het terras bij de school komt geheel ten goede aan het goede-doelenproject van de Philips van Horne, de bouw van enkele klaslokalen voor een school in Malawi. Voor dit goede doel wordt ook een loterij georganiseerd met als hoofdprijs o.a. een drie daagse reis naar Londen. I.v.m. de loterij is de Tombola dit jaar komen te vervallen. Rabobank leden die de bon uit de “Dichterbij” meenemen ontvangen ter compensatie een gratis lot ter waarde van € 2,50. 

 

 

Belangrijke regels:

 • De fietstochten worden georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
 • Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
 • Voor de toertocht (racefiets) is het dragen van een helm verplicht;
 • Houdt je aan alle verkeersregels;
 • Gooi geen afval weg;
 • Eventuele seingevers hebben geen officiële verkeersfunctie.

De Bloem van Weert wordt ondersteund door de gemeente Weert 

logoGemeenteWeert

 

 

 Algemene informatie Bloem van Weert

 Het “bloemblad” voor de recreatieve route heeft de naam “Van Horne fietspad” gekregen. De fietstocht voert de deelnemers langs mooie natuurgebieden van het Weerterland, over zeer rustige en goed berijdbare wegen, verharde en semi verharde fietspaden door Weert en Nederweert. De lengte van 90 kilometer kan ingekort worden tot 75, 50 of 35 kilometer. De route is ook dit jaar volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een routekaartje. Op de route bevinden zich naast terrasmogelijkheden een verzorgingsplaats van TWC Weert met gratis versnaperingen. Op gevaarlijke oversteekplaatsen zijn begeleiders van de TWC Weert aanwezig.

Het “bloemblad” voor de sportieve toertocht heeft de naam “Midden Limburg route” gekregen. De toertocht voert de deelnemers langs mooie natuurgebieden, over rustige en goed berijdbare wegen en fietspaden. De route is volledig uitgepijld en daarnaast ontvangt u een routekaartje. Op de route bevinden zich naast terrasmogelijkheden een verzorgingsplaats van TWC Weert met gratis versnapering

Technische ondersteuning

Bij vertrek zullen de banden van deelnemers desgewenst op de juiste bandenspanning worden gebracht en tijdens de tocht is een servicewagen beschikbaar voor technische en medische ondersteuning. In de servicewagen is reparatiemateriaal, een EHBO- koffer en reservefietsen aanwezig. Deelnemers kunnen bij pech een servicenummer bellen en vervolgens komt de servicewagen ter plaatse. Komt u met de auto? Op de startlocatie is voldoende parkeerplaats aanwezig.

Loterij

Voor de deelnemers van de Bloem van Weert is er een loterij met zeer mooie prijzen prijzen. Bij de inschrijving kunt u loten kopen. Na afloop van de fietstocht worden, op het terras bij de school, de lotnummer waarop de prijzen zijn gevallen bekend gemaakt. 

Nagenieten

 Bij terugkomst kunt u nog nagenieten op het terras bij de school van Livemuziek van talenten van de school. De opbrengst van het terras gaat naar het goede doelen project in Malawi. 

Bloem van Weert recreatief

De naam Bloem van Weert refereert aan de mooie natuurgebieden die rondom Weert liggen. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De vijf bloembladeren refereren elk aan een gebied rondom Weert waar de fietstocht plaatsvindt. Elk jaar vindt de Bloem van Weert in een ander gebied (bloemblad) plaats. Dit jaar is dit de recreatieve tocht het Van Horne fietspad en voor  de sportieve toertocht de “Midden Limburg route” 

 

Sponsoren

Jumbo Heerschap

Fietswereld Vlassak

Drankenhandel Winters Liessel

Fruithal Princen 

Huupkens IJs

Herman Litjens vormgeving

Bakker Racing Products

HetEnergiebureau

Hoveniersbedrijf Maarse

Autoschade service Ton Tindemans

Profile Tyrecenter Peter Stultiëns

 
Legetøj og BørnetøjTurtle