Hier de link naar de foto's en de link naar de video van de Land van Horne MTB toertocht 2019.

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
6
8
9
12
13
15
16
19
20
22
23
26
27
29
30

Mededelingen

 • Belangrijke data:

  woensdag 19 mei Top Tien Toer

  27 augustus Simac Ladies Tour etappe Weert 

  11-12 september weekend Rursee

  15 - 20 september weekend Lenk (onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen)

  Zaterdag 25 september Clubfeest

  17 oktober Slotrit wegseizoen

  24 oktober openignsrit MTB seizoen

  7 november Land van Horne MTB toertocht

  31 december Oliebollentocht

   Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Vlassak

Login

Welkom op de website van Toer- en WielerClub Weert

 

 

Gelukkig Nieuwjaar

Het bestuur van TWC Weert wenst alle leden, sponsoren en hun familieleden

een heel  mooi, liefdevol en vooral gezond 2021. 

2020 ligt weer achter ons. Een bijzonder jaar voor iedereen dat niemand snel zal vergeten. In het voorjaar waren alle voorbereidingen getroffen voor een nieuw wielerseizoen op de weg. We keken er allemaal naar uit. Op 15 maart zou het seizoen van start gaan met de openingsrit en zouden we Jan Bosch huldigen met zijn 40 jarig jubileum. De trappist was door de horecaondernemer al ingeslagen. Begin maart kwamen de serieuze berichten dat dit seizoen wel eens anders zou kunnen verlopen. Op 10 maart kwam het onvermijdelijke bericht dat alles op slot ging. Noodgedwongen werd ook de fietskalender leeggemaakt tot nader bericht. Diverse leden hebben nog een poging gedaan om op een verantwoorde manier in groepjes te fietsen. Al snel kwamen ze tot de conclusie dat het lastig is dit verantwoord te doen. Het zit niet in ons natuurlijke systeem om afstand te houden, er waren geen protocollen hoe hier mee om te gaan. Het verraste ons allemaal.

Vanaf mei werden de berichten gelukkig weer positiever. We kregen berichten dat het onder voorwaarden weer fietstochten georganiseerd mochten worden. Achter de schermen waren we al bezig met een coronaproof- fietsplan. Versie twee van het TWC Weert coronaproof-fietsplan werd goedgekeurd door de Gemeente Weert. Vanaf 1 juni konden we weer van start. Eerst in groepjes van vier en later in groepjes van tien. De opkomst bij de eerste ritten was nog beperkt. De angst om het virus op te lopen was nog steeds groot. Uiteindelijk heeft ongeveer 50% van onze leden het fietsen in groepsverband weer opgepakt. Dat het coronaproof-fietsplan heeft gewerkt blijkt wel uit het feit dat we geen enkele besmetting hebben opgelopen. We hebben het deelnameregister geen enkele keer hoeven te raadplegen om leden de waarschuwen dat ze in contact zijn geweest met een besmet lid. Hieruit blijkt dat de leden van TWC Weert gedisciplineerd zijn omgaan met het coronaproof-fietsplan. 

Op 17 april kregen we het vreselijke bericht dat ons lid Rob van der Honing in Valkenswaard door een verkeersongeval om het leven was gekomen. Op 24 april hebben we met veel leden deelgenomen aan de erehaag op weg naar zijn crematie. Een zeer triest maar ook zeer indrukwekkend moment.

Door de coronamaatregelen konden onze evenementen niet door gaan. Geen feestelijke openingsrit, geen Bloem van Weert, Geen Weekend Lenk, geen clubfeest, geen weekend Rursee, geen feestelijke slotrit, geen Land van Horne MTB Toertocht. Gelukkig gaven de coronamaatregelen eind september de ruimte om het jubileum en de aanstaande tachtigjarige verjaardag  van Jan en Derk nog te vieren. Een mooi evenement, toch weer even samen. 

Bij de start van het mountainbikeseizoen in oktober werden de maatregelen weer aangescherpt. Het coronaproof-fietsplan is herschreven naar mountainbiken en we konden in groepjes van vier van start. Op zich voor mountainbiken geen probleem maar navigeren blijkt voor velen toch nog lastig op de mountainbike. Elke week staan er tussen de 15 en 20 mountainbikers klaar voor een leuke rit. Een hoog aantal in de historie van onze club.  Op maandag 20 november dan toch de eerste melding dat een deelnemer aan een MTB rit positief is getest op corona. Ze had op zondag deelgenomen aan het rondje Borkel. gelukkig had het geen gevolgen voor de andere deelnemers. Was toch even schrikken. Op 31 december hebben we de laatste rit van het jaar gefietst, de oliebollentocht. Door de coronamaatregelen in aangepaste vorm. Met dank aan Ellen en Miranda werden de 16 deelnemers aan de tocht in het Weerterbos verwend met oliebollen, warme chocomel en gluhwein (zie artikel oliebollentocht).

Het was lastig jaar voor TWC Weert, we konden fietsen maar we missen allemaal de sociale contacten. Ondanks de coronamaatregelen en gelet op wat verantwoord is hebben we als club in 2020 alles uit de kast gehaald om de sociale schade te beperken en het gezamenlijk fietsen te faciliteren. Niet kijken naar wat niet kan maar de focus op kijken wat wel kan was ons motto. 

Corona zal ons ook in 2021 nog in de greep houden. In tegenstelling tot de eerste golf ontvangen we nu ook berichten dat leden van TWC Weert in de privéomgeving besmet zijn geraakt. We moeten waakzaam blijven maar ook in 2021 gaan we er voor om zoveel mogelijk activiteiten door te laten gaan binnen de geldende coronamaatregelen. De openingsrit staat gepland op zondag 21 maart en we zijn voorbereidingen aan het treffen om de Algemene Ledenvergadering in aangepaste vorm door te laten gaan.

We wensen iedereen een mooi, liefdevol en vooral gezond 2021 dat het ondanks corona een mooi fietsjaar mag worden.  

Het bestuur.

Legetøj og BørnetøjTurtle