Zondag 11 November

Philips van Horne MTB Toertocht

Shirt sponsors

Kalender

ma di wo do vr za zo
1
5
6
8
12
13
15
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Mededelingen

 • Belangrijke data:

  21 oktober slotrit wegseizoen 2018 met TWC Weert Brunch

  28 oktober openingsrit MTB seizoen

  28 oktober Kacheltocht Nederweert

  4 november Scoda Wills MTB Tocht Valkenswaard

  11 november Philips van Horne MTB Toertocht

  18 November MTB tocht Vlodrop

  9 december MTB Tocht Stramproy

  16 december MTB Tocht Budel

  31 december Oliebollentocht

   Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Ton Tindemans

Login

Welkom op de website van Toer- en WielerClub Weert

mtb fb s

 

Toer en Wielerclub Weert organiseert op 11 november

De Philips van Horne MTB toertocht

 

TWC Weert organiseert op zondag 11 november na het enorme succes van de voorgaande jaren voor de 5e keer de Land van Horne MTB Toertocht. Dit jaar zal de tocht in het teken staan van het van Horne jaar. Omdat het 450 jaar geleden is dat Philips van Horne onthoofd werd wordt de 5e editie van de Land van Horne MTB Toertocht eenmalig omgedoopt tot Philips van Horne MTB Toertocht. De tocht wordt georganiseerd samen met de Philips van Horne Scholengemeenschap die in 2018 haar 50 jarig jubileum viert. In dit kader is er een MTB variant gemaakt van Het Graaf Van Horne wandelpad. 

Weert is bij wandelaars bekend om zijn “Van Horne pad” een prachtig wandelpad over 93 km die je kennis laat maken met alle natuurgebieden die het land Van Horne (Weert) rijk is. Tijdens deze jubileum editie is eenmalig een unieke en uitdagende MTB route uitgezet van 100 km die de contouren van het gewaardeerde Van Horne pad volgen en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de oude vuilstort Delbroek in Altweerterheide. De route kan ingekort worden tot 65 km, 55 km, 40 km of 30 km. Voor kinderen of beginners is er een route van 15 km. 

Deze tocht is met de grote keuze in afstanden geschikt voor zowel recreatieve en sportieve fietsers op een ATB- of MTB-fiets voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. 

Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8.00 uur tot 10.30 uur (voor de 100 en 65 km tot 9.00 uur)bij Partycentrum De Sluis Industriekade 58 Weert.

Aan het jubileum is ook een goed doel verbonden. Door deelname kunt u het scholenproject in Malawi steunen door € 1,00 extra inschrijfgeld te betalen dat voor 100% wordt doorgezet naar dit goede doel. Inschrijfgeld: € 5,00 + € 1,00 en voor NTFU leden € 4,00 + € 1,00 (Scan to go aanwezig). Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen.

Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een bewaakte fietsenstalling aanwezig.

Algemene informatie Land van Horne MTB Toertocht 

De route

De route door het Land van Horne voert ons door het uitgebreide natuurgebied Kempenbroek met onder andere de schitterende gebieden zoals de, Kruispeel, Wijffelterbroek, Laurabossen, Tungelerwallen, De krang, Weerterbos en de Tungelroysebeek en is volledig voorzien van routepijlen. 

Aard van de route

Deze route rond Weert is afwisselend en uitdagend mede door de beklimming van de voormalige vuilstort Delbroek in Altweerterheide. Ze voert over zandwegen, singletracks, en af en toe een stukje asfalt. Een route die zeer uitdagend is voor ervaren mountainbikers. Op de zware delen van de route is een alternatieve lichtere route uitgezet. Hierdoor is de Philips van Horne MTB toertocht ook geschikt voor startende of minder ervaren mountainbikers. 

Afstanden

De deelnemers kunnen kiezen uit 5 afstanden van 30, 40, 55, 65 km en 100 km. Dit jaar is er ook weer een kidsroute van 15 km. Daarnaast kan iedereen zelf kiezen of ze de oude stortplaats Delbroek wil beklimmen. 

Rustplaats

Op de rustplaats wordt gratis soep, koeken, bananen, energiedrank en thee aangeboden. Er is ook dit jaar zeer ruim ingeslagen zodanig dat ook bij een groot aantal deelnemers voor de late starters er nog steeds voldoende beschikbaar is. 

Technische en Medische ondersteuning

Opde route is technische ondersteuning aanwezig die gefaciliteerd wordt door Bakker Racing uit Nederweert. Ter plaatse kunnen kleine reparaties uitgevoerd worden zodat u de tocht kunt voortzetten. Bij grotere defecten is er een servicewagen die u terugbrengt naar de startplaats. In de servicewagen, bij de inschrijving, bij de reparatiestand en op de rustplaats is een EHBO koffer aanwezig.

Sponsoren Land van Horne MTB Toertocht

Rabobank Weerterland en Cranendonck

Jumbo Heerschap

Partycentrum de Sluis

Drukkerij Buis

Kuypers Kessel

Bakker Racing

Autoschade service Ton Tindemans

Profile Tyrecenter Peter Stultiëns

Maarse Hoveniers

HetEnergieBureau

Herman Litjens Vormgeving

Red Bull

Legetøj og BørnetøjTurtle