Zondag 11 November

De film door Stefan Video Productions op Youtube .

De fotos volgen binnenkort

Shirt sponsors

Kalender

Mededelingen

 • Belangrijke data:

  9 december MTB Tocht Stramproy

  16 december MTB Tocht Budel

  31 december Oliebollentocht

   Voor deelname geef je op via "agenda" 

Sponsors

Login

Welkom op de website van Toer- en WielerClub Weert

Weert weer etappeplaats

Boels Ladies Tour

Ook dit jaar is Weert etappeplaats voor de Boels Ladies Tour. Dit hebben we mede te danken aan het visitekaartje dat we vorig jaar hebben afgegeven. De directie van de Boels Ladies Tour was namelijk laaiend enthousiast over de organisatie in Weert. Ook dit jaar willen we ons weer van de beste kant laten zien. 
Dit jaar is Weert op vrijdag 31 augustus zowel start als finishplaats. De start is op het kerkplein in Stramproy rond 13.00 uur en de finish in Weert rond 16.15/16.30 uur. Na een rondje door Midden Limburg met een klein uitstapje naar Brabant komt men via het “rondje Wildenberg” aan in Weert. In Weert worden er nog vier plaatselijke rondes van 8,4 km gereden. Ook dit jaar wordt er weer een fietsclinic georganiseerd door TWC Weert en is er na de finish een wielercafé en sluiten we de dag af met feestje voor vrijwilligers, genodigden en sponsoren.
TWC Weert in samenwerking met Theater de Huiskamer zullen dit jaar weer de finish in Weert verzorgen. Dit betekent dat we weer de route beveiligen met verkeersregelaars, de dopingcontrole en dat we de catering regelen van de VIP wagen en het Theater de Huiskamer. Hiervoor hebben we minimaal 50 vrijwilligers van TWC Weert nodig. Waarvan ruim 40 verkeersregelaars. Daarnaast worden we weer geholpen door verkeersregels van TWC Stramproy en Tungelroy en mogelijk dit jaar TWC Nederweert. Van de verkeersregelaars wordt weer verwacht dat ze een online examen afleggen gelijk aan vorig jaar (certificaat is maar een jaar geldig). 
Wil je je beschikbaar stellen als vrijwilliger voor de Boels Ladies Tour houdt er dan rekening mee dat je beschikbaar moet zijn vanaf 13.00 uur. Wil je echt alles meemaken dan ben je dit jaar in de gelegenheid om ook de start bij te wonen in Stramproy. Dit is zeker een aanrader. 
Alle vrijwilligers worden na afloop uitgenodigd om de huldiging, wielercafé en feestavond bij te wonen gelijk aan vorig jaar. Ook dit jaar wordt er voor de vrijwilligers weer een buffet verzorgt en worden er consumptiebonnen uitgereikt. 
Dit jaar maakt L1 opnames van alle limburgse etappes. Dit betekent dat het laatste uur van de koers live te volgen is vanaf een groot scherm bij de finish. De uitzending zal later op de avond zijn, de exacte tijdstippen zijn nog niet bekend. 
Geef je op voor dit mooie unieke evenement. 
Ken je dameswielrenners in je omgeving moedig ze dan aan om aan de fietsclinic deel te nemen.
De volgende taken zijn beschikbaar:
 1. Verkeersregelaars
 2. Chaperonnes
 3. Catering  
Geef je per omgaande op via de kalender of door beantwoording via de ontvangen mailbericht.
Kies je voor de website ga dan naar de kalender, klik op de datum en vervolgens op de tekst vanher evenement, rechtsboven zie je dan de tekst aanmelden. Klik hierop en je kunt je aanmelden. Het is mogelijk om meerdere vrijwilligers aan te melden (aantal tickets). Bij notities kunt je aangeven wie je nog meer als vrijwilliger wil opgeven, welke taak jij of je partner, vriend, kennis zou willen vervullen en welke tijden elke vrijwilliger beschikbaar is. 
 
Oudere informatie

Op woensdag 7 maart is middels een persconferentie bekend gemaakt dat Weert weer etappeplaats is van de Boels Ladeis Tour. TWC Weert was weer goed vertegenwoordigd tijdens de persconferentie. 

De absolute wereldtop aan wielrensters komt in 2018 weer naar Limburg. Gennep, Weert en Sittard worden aankomst- en vertrekplaatsen van de Boels Ladies Tour op respectievelijk  30, 31 augustus en 1 september.

De Boels Ladies Tour is een meerdaagse wielerwedstrijd van het hoogst denkbare niveau. De Tour maakt deel uit van de UCI Women's World Tour, waardoor de beste twintig ploegen van de UCI-ranglijst automatisch zijn uitgenodigd. De Boels Ladies Tour is in 1998 opgericht en beleeft komend jaar dus zijn 21e editie. 

Weert ontvangt de wielrensters op 31 augustus. De start vindt plaats vanaf het kerkplein in Stramproy en gaat via vrijwel alle kerkdorpen van Weert en Weerterland. Er wordt een mooie Midden LImburgse verbinding gemaakt  door de route te laten lopen door het mooie groen van het Weerterland naar het mooie watergebied van de gemeente Leudal en via het kanaal Wessem Nederweert naar de unieke kanalensplisting in Nederweert. Vanaf Nederweert gaan we nog even Brabant in en komen via het veilige wielerparcours bij de Wildenberg terug naar het groen van Weert naar de finishlijn op de  Wilhelmiasingel voor het gemeentehuis waar we vervolgens nog vier plaatselijke rondes worden gereden. Als het haalbaar is passeert de koers het centrum van Thorn en Nederweert. 

Op de finishlijn worden weer tal van side events georganiseerd zoals een wielercafé en fietsclinic en daarnaast vindt de huldiging plaats op het Raphaelpad.

Later meer over het definitieve programma.  

Legetøj og BørnetøjTurtle